Το καλύτερο tiramisu της Ρώμης

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας. Μπορώ να παραδεχτώ πως έχω αρκετές. Μία από τις δικές μου είναι το tiramisu. Στην Ελλάδα έχω ψάξει αρκετά, έχω δοκιμάσει πολλά και έχω καταλήξει σε μερικά μέρη που μου αρέσει τρομερά το πώς φτιάχνουν το αγαπημένο μου τιραμισού.

Όταν επισκέφτηκα την Ιταλία όμως, γνωρίζοντας πως είμαι στην χώρα του ιδιαίτερου αυτού γλυκού, προσπάθησα να δοκιμάσω όσα περισσότερα μπορούσα, για να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Στη Ρώμη όταν θέλαμε να παραγγείλουμε κάποιο γλυκό, όλοι διάλεγαν κάτι διαφορετικό για επιδόρπιο ή για παγωτό. Εγώ διάλεγα το ίδιο ξανά και ξανά για να βρω το πιο νόστιμο. Και η αλήθεια είναι πως κατέληξα κάπως ακραία. Δηλαδή ή θα ήταν μοναδικά νόστιμο ή δεν θα μου άρεσε καθόλου. Τίποτα μέτριο. Να κρατήσουμε στην άκρη πως συνολικά δοκίμασα 6 διαφορετικά tiramisu.

Οι γεύσεις που πραγματικά άξιζε να σημειωθούν ήταν η πρώτη που βάζω σε σειρά, στο μαγαζί που λέγεται Pompi και που βρίσκεται εκεί πάρα πολλά χρόνια. Η συνταγή τους πραγματικά ξεπερνά κάθε προσδοκία. Όλα τα γλυκά τους είναι εξαιρετικά. Αναγκαστικά έπρεπε να δοκιμάσω και των υπολοίπων στην παρέα.

Το δεύτερο μαγαζί που δοκίμασα tiramisu και ήταν πολύ καλό ήταν το Cantina & Cucina. Ήταν εστιατόριο που βρήκα τυχαία στον δρόμο μου. Τρύπωσα γρήγορα μέσα και συνειδητοποίησα πως το φαγητό τους όπως και τα γλυκά τους ήταν καταπληκτικά.

Το τρίτο μαγαζί που είχε εξαιρετικό tiramisu ήταν το Regoli Pasticceria. Αν σε βγάλει ο δρόμος σου και δοκιμάσεις γλυκά από εκεί, αν δεν προτιμάς το tiramisu, άκουσε με και δοκίμασε τα ψωμάκια που είναι γεμισμένα με μπόλικη κρέμα. Λέγονται maritozzo και προτιμώ αυτά με την σκέτη κρέμα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ταξίδι σου στην Ρώμη θα είναι μαγευτικό και από τα πράγματα που θα δεις αλλά σίγουρα και από τις γεύσεις που θα δοκιμάσεις.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα