Παραλία Βοϊδοκοιλιά

KSΞN

Φιλιά TS!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας, κοντά στην Πύλο. Με τα γαλαζοπράσινα νερά της και το ολοστρόγγυλο σχήμα της, είναι σίγουρο πως θα σε εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή. Μία λεπτή λωρίδα γης την χωρίζει από την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

Να γνωρίζεις πως η παραλία είναι ενταγμένη, λόγω της ιδιαίτερης ομορφιάς της, στο Δίκτυο Natura 2000 το οποίο είναι ένα πρόγραμμα προστασίας της φύσης. Το όνομα της προέρχεται από το ”Βουφράς” που σημαίνει ”εκεί που ζουν τα βόδια”. Από την προφανέστερη όμως ονομασία καταλαβαίνεις πως προέρχεται από το σχήμα του κόλπου που μοιάζει με κοιλιά βοδιού.

Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε από τον οικισμό της Γιάλοβας, είτε από την παραλία Διβάρι.

Η καθαρή, χρυσαφένια αμμουδιά θα σε ανταμείψει. Μπορείς να οργανώσεις μία μικρή εκδρομή και να περάσεις αρκετές ώρες στην παραλία και έπειτα στα ταβερνάκια που βρίσκονται κοντά της για φαγητό. Δεν είναι οργανωμένα οπότε καλό θα είναι να έχεις προμηθευτεί ότι μπορεί να χρειαστείς όπως νερό ή κάποιο σνακ ακόμα και ομπρέλες γιατί η βλάστηση είναι χαμηλή και δύσκολα θα βρεις ίσκιο. Καθώς σκοτεινιάζει, καλό θα ήταν να μην μείνεις πολύ διότι λόγω της λιμνοθάλασσας μαζεύονται πολλά κουνούπια και θα ειναι λίγο ενοχλητικό.

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι ιδανική για τρέξιμο. Επίσης απαγορεύεται το camping.

Αν ανέβεις στο Κάστρο Ναυαρίνου θα δεις την υπέροχη θέα της παραλίας από ψηλά και θα ξεχωρίσεις εύκολα το κυκλικό σχήμα της.

                   ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ??

Δίπλα από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, υπάρχει μία κρυφή παραλία που λέγεται Γλώσσα. Αν ανηφορίσεις λίγο στο λόφο θα την βρεις. Είναι μικρή, όμορφη και ήρεμη, σαν φυσική πισίνα, για να την εξερευνήσεις. Είναι παραλία γυμνιστών! Σε προειδοποιώ πριν πας.

Την καλύβα που θα βρεις εκεί, να την προσέξεις γιατί ανήκει στον Φωτάρα, που προτιμάει να μένει πολλούς μήνες κάθε χρόνο στην παραλία. Αν σε περίπτωση η καλύβα του χαλάσει, εκείνος την φτιάχνει ξανά μόνος του. Ίσως δεις και τον ίδιο τον Φωτάρα. Μόλις κολυμπήσεις και βουτήξεις για να δεις αχινούς και καβούρια, πήγαινε δίπλα και συνέχισε την χαλάρωση σου στην Βοϊδοκοιλιά.

 

 

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα