Οι μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Πλατείες ανά τον κόσμο διακοσμούν σοβαρές πόλεις ακόμα και αν δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο σε μέγεθος. Υπάρχουν όμως και αυτές, που σίγουρα θα ήθελες να τις έχεις επισκεφτεί έστω και για μία φορά.

Πάμε να περπατήσουμε λοιπόν στις μεγαλύτερες πλατείες του κόσμου.

 

Βέλγιο – Βρυξέλλες

Η Grand Plas είναι μία από τις διασημότερες πλατείες στον κόσμο. Χαρακτηρίζεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Κάθε δύο χρόνια τον Αύγουστο η πλατεία ”ντύνεται” με ένα τεράστιο πανό λουλουδιών. Και τί εννοούμε πανό? Για κάποιες ημέρες, στην μέση της πλατείας, φέρνουν ένα εκατομμύριο πολύχρωμες μπιγκόνιες και δημιουργούν διάφορα μοτίβα που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

 

Αγγλία – Λονδίνο

Στην διάσημη περιοχή του Λονδίνου θα συναντήσεις την Trafalgar Square που είναι και μία από τις πιο τουριστικές πλατείες της πόλης. Σήμα κατατεθέν είναι ο ψηλός πύργος που υπάρχει στο κέντρο της, στον οποίο πάνω του βρίσκεται το άγαλμα του Νέλσον. Επίσης θα βρεις τα τέσσερα τεράστια λιοντάρια που βρίσκονται στο εσωτερικό της, καθώς και τα δύο συντριβάνια με τα εντυπωσιακά γλυπτά τους.

Γαλλία- Παρίσι

Η μεγαλύτερη πλατεία του Παρισιού είναι η Place de la Concorde. Σίγουρα είναι και η πιο εντυπωσιακή. Στη μέση της πλατείας δεσπόζουν δύο συντριβάνια και ο Αιγυπτιακός Οβελίσκος του Λούξορ. Από την πλατεία Place de la Concorde μπορείτε να δείτε την Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και την Αψίδα του Θριάμβου στα δυτικά, τον κήπο Jardin des Tuileries, ακόμα και το Σηκουάνα.

 

Νέα Υόρκη

Ποιος δεν γνωρίζει την περίφημη Times Square της Νέας Υόρκης που βρίσκεται στην οδό Broadway? Ένα μέρος γεμάτο φως και ζωή όλες τις ώρες της ημέρας.Η πλατεία είναι γεμάτη με οθόνες, φώτα και βίντεο όλη την ημέρα. Συγκεκριμένα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, κυριολεκτικά γίνεται η νύχτα μέρα από τα πυροτεχνήματα και τον κόσμο. Είναι μία ασύλληπτη εμπειρία.

 

Κίνα- Πεκίνο

Η Tiananmen Square βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Πεκίνου. Θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία στον κόσμο. Κάθε μέρα γίνεται η τελετή έπαρσης της σημαίας και χιλιάδες άνθρωποι πάνε για την παρακολουθήσουν. Στο κέντρο της πλατείας είναι χτισμένο το Μνημείο των Ηρώων του λαού και είναι το μεγαλύτερο μνημείο της ιστορίας της Κίνας.

 

Τσεχία- Πράγα

Η Old Town Square βρίσκεται στην Πράγα. Τον 11ο αιώνα η πλατεία ήταν αγορά και είχε και διαφορετική ονομασία. Πήρε τη σημερινή της μορφή τον 12ο αιώνα. Έχει μείνει στην ιστορία λόγω των ιστορικών περιστατικών που έχουν γίνει εκεί. Στην πλατεία κυριαρχούν η μπαρόκ εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλάτι, ο κομψός πύργος του παλιού Δημαρχείου και το μνημείο του Jan Hus.

 

Μόσχα- Ρωσία

Η Red Square είναι η κεντρική πλατεία της Μόσχας, καθώς και ολόκληρης της Ρωσίας. Αρχικά σχεδιάστηκε ώστε να χρησιμεύσει ως κύρια αγορά της Μόσχας. Η πλατεία έχει μήκος γύρω στα 330 μέτρα και το ”red” στο όνομα της σίγουρα δεν βγήκε από τα κόκκινα κτήρια που υπάρχουν τριγύρω.

 

Κέρκυρα- Ελλάδα

Η Σπιανάδα είναι μεγάλη πλατεία εντός της Κέρκυρας, στην Ελλάδα. Αποτελεί την μεγαλύτερη, ως προς το μέγεθος, πλατεία της Ελλάδας και βρίσκεται μπροστά από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας. Απλώνεται σε μια έκταση 84.000 τ.μ. Το όνομα της προέρχεται από το ιταλικό “spianare” που σημαίνει ισοπεδώνω και δημιουργήθηκε κατά τον 16ο-17ο αιώνα, όταν οι Βενετοί αποφάσισαν να γκρεμίσουν τα κτήρια γύρω από το παλιό Φρούριο με σκοπό να αυξηθεί η ορατότητα.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα