Το άκουγα από γνωστούς και το έβλεπα στην τηλεόραση πολύ καιρό πριν το επισκεφτώ. Μέχρι που αποφάσισα να πάω και ας μου φαινόταν ξεκάθαρα προορισμός για παιδιά και μόνο. Τελικά έκανα λάθος και χάρηκα πολύ που το διαπίστωσα.
Ο μύλος των ξωτικών είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο για μικρούς και μεγάλους.
Βρίσκεται στα Τρίκαλα (15 λεπτά από την Καλαμπάκα) στο πάρκο Ματσόπουλου. Το πάρκο μένει ανοιχτό παραπάνω από ένα μηνά και ξεκινάει να λειτουργεί από τέλος Νοεμβρίου. Οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος για να προλάβεις να το δεις. Να ξέρεις πως δεν έχει είσοδο και υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί!
FOOD YES
Θα δοκιμάσεις διάφορες λιχουδιές.
Θα βρεις ζαχαρωτά, γλυκές βάφλες και κρέπες, σουβλάκια και hot dog, για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους θα βρεις ακόμα και φρέσκους χυμούς με θρεπτικά snak και ότι άλλο φανταστείς.
Θα βρεις luna park με τα κλασικά διαχρονικά παιχνίδια που ήδη γνωρίζουμε, αλλά και διάφορα καινούρια παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας. Θα σε εντυπωσιάσει επειδή δεν το συναντάμε εύκολα και είμαι σίγουρη πως θα θέλεις να δοκιμάσεις κι εσύ την μάσκα για να βρεθείς σε άλλες τρισδιάστατες καταστάσεις.
Θα δεις το μεγάλο παγοδρόμιο που με προσοχή βέβαια, μπορείς να κάνεις μια 30λεπτη βολτίτσα ή την τεράστια τσουλήθρα με το φουσκωτό σωσίβιο. Θα τα δοκίμαζες?
Θα βρεις το παγωμένο βασίλειο, την πριγκίπισσα των λουλουδιών, τον πρίγκιπα στο παλάτι των παιχνιδιών και πολλούς ακόμη ήρωες που θα μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες μαζί τους. Σε όλο το πάρκο τριγυρίζουν ξωτικά, ξυλοπόδαροι και σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείς τον Άγιο Βασίλη και να κάτσεις μαζί του δίπλα στο ζεστό του τζάκι αφού πριν μπορείς να γράψεις στο ταχυδρομείο του ακόμη ένα γράμμα γεμάτο με τις ευχές σου. Και που ξέρεις μπορεί και να πραγματοποιηθούν.
must= τράβηξε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς
Τέλος, για τους πιο μεγάλους, μπορείς να μάθεις όλη την ιστορία για τον μύλο Ματσόπουλου από την αρχή της δημιουργίας του καθώς και πως χρησίμευε πριν γίνει θεματικό πάρκο για τα Χριστούγεννα. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η αναδρομή που γίνεται στην ιστορία του και η ανασκόπηση των γεγονότων θα σε εντυπωσιάσουν. Χρόνο μόνο να έχεις να προλάβεις να τα δεις όλα με την άνεση σου και καλή διάθεση.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΑΑ! Και αφού θα πας που θα πας τα παιδιά σου ή τα ανίψια σου ή όποιον θες να ξετρελάνεις, μην τα μαλώσεις. Άφησε τα να τρέξουν, να λερωθούν, να φωνάξουν, να περάσουν όμορφα χωρίς γκρίνιες.
Άφησε τα να κάνουν το κάτι παραπάνω και να ξεσαλώσουν. Αυτό μετράει και θα το δεις!