Κολώνα – Κύθνος

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Η Κύθνος αν και είναι ουσιαστικά μικρό νησί, έχει ωραίες παραλίες και μία πολύ γουστόζικη χώρα γεμάτη χρώματα, βαμμένους τοίχους και σχέδια. Η παραλία Κολώνα είναι εκείνη που κάνει σίγουρα την διαφορά. Φεύγουμε από τον όρο μικρή και ωραία παραλία και πάμε στο χαρακτηρισμό ”ΜΟΝΑΔΙΚΗ”. Και θα σου αναφέρω αμέσως για ποιο λόγο το λέω.

Η Κολώνα είναι η πιο γνωστή και η πιο όμορφη παραλία του νησιού. Η χρυσαφένια αμμουδιά της μαζί με τα καταγάλανα νερά είναι ο απόλυτος συνδυασμός. Θα χαλαρώσεις, θα ξεκουραστείς και οι βουτιές σου θα αποκτήσουν άλλο νόημα. Για αυτό τον λόγο δεν μπορείς να μην την επισκεφτείς. Η στεριά βρίσκεται κυριολεκτικά στην μέση, ενώ από αριστερά και δεξιά το σημείο βρέχεται με θάλασσα. Η αμμουδιά αυτή, ενώνει το νησί με την βραχονησίδα του Αγίου Λουκά, όπου εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι με την καταπληκτική θέα.

Το μέρος είναι τρομερό για φωτογραφίες και η παραλία δεν θα σε απογοητεύσει.
Η πρόσβαση στη παραλία γίνεται με καραβάκι από τον Μέριχα ή από έναν δύσβατο χωματόδρομο προς την περιοχή Απόκρουση. Καλύτερα να μην διαθέτεις χαμηλό αμάξι αν θέλεις να περάσεις ευκολότερα. Όταν φτάσεις όμως, θα καταλάβεις πως άξιζε τον κόπο.

Στην παραλία θα βρεις ένα οργανωμένο κομμάτι με σούπερ ξαπλώστρες για τους λάτρης, αλλά η περισσότερη έκταση είναι ελεύθερη. Το σημείο διαθέτει και εστιατόριο με μπαρ στο οποίο θα βρεις ότι θέλεις είτε για φαγητό, είτε για δροσερά ροφήματα.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα