Επίσκεψη στη Villa Borghese

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Η Villa Borghese (Βίλα Μποργκέζε) είναι ένα υπέροχο, τεράστιο και καταπράσινο πάρκο που βρίσκεται στο λόφο Pincho στην καρδιά της Ρώμης. Ήσυχο, πεντακάθαρο και προσεγμένο για κάθε έναν που θέλει να το επισκεφτεί. Το πάρκο βρίσκεται κοντά στη Πιάτσα ντι Σπάνια (Piazza di Spagna) και ακόμα πιο κοντά στην Πιάτσα ντελ Πόπολο (Piazza del Popolo). Σε περίπτωση που βρεθείς στην ”αιώνια πόλη” είναι πραγματικά κρίμα να μην περάσεις από εκεί.

Στα παλιά χρόνια μέσα στα 800 στρέμματα, το πάρκο περιλάμβανε αμπελώνες, στάβλους, κήπους, εξωτικά ζώα ακόμα και συλλογές από έργα τέχνης. Κάποτε ήταν η θερινή έπαυλη του Οίκου των Μποργκέζε. Αργότερα το 1898-1899 στέγασε την θεολογική σχολή των Πορτογάλων, ενώ το 1901 το συγκρότημα αγοράστηκε από το Ιταλικό κράτος.




Σήμερα είναι μόνιμα ανοιχτό προς το κοινό και κάνοντας την βόλτα σου εκεί, θα βρεις κήπους, συντριβάνια, λίμνες, πράσινα δέντρα, αγάλματα και πολύ κόσμο που θα βολτάρει ήρεμος μακρυά από την βαβούρα της πόλης. Στο εσωτερικό του διαθέτει μουσεία και την Πινακοθήκη Borghese. Μπορείς επίσης να κάνεις βαρκάδα στην τεχνητή λίμνη μπροστά από τον μικρό ναό που υπάρχει προς τιμήν του Ασκληπιού ή να πιεις τον καφέ σου στη μικρή καφετέρια. Βέβαια δεν θα έλειπε και κάποιο εστιατόριο! Αλλά και απλή βόλτα να θελήσεις να κάνεις θα συναντήσεις πολλούς μικροπωλητές που μπορείς να προμηθευτείς σνακ και αναψυκτικά. Θα σε βοηθήσω λίγο ακόμα και θα σου πω να νοικιάσεις ποδήλατο ή segway ή ηλεκτρικό αμαξάκι για να κάνεις πιο εύκολα τον γύρω της βίλας. Δεν θα το μετανιώσεις. Θα το διασκεδάσεις με το παραπάνω.

Η θέα από την Villa Borghese είναι μοναδική καθώς βλέπεις όλη την πόλη.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα