Ελβετία!Rendez vous Bundesplatz

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Αν έχεις καταφέρει ένα από τα ταξίδια που έχεις πραγματοποιήσει να είναι στην Ελβετία, τότε σίγουρα θα έχεις αγαπήσει την κίνηση και τη ζωή στη Βέρνη.

Είχα επισκεφτεί διάφορες πόλεις στην Ελβετία και στην Βέρνη ένιωσα πως θα μπορούσα να πάω ξανά και ξανά, χωρίς να βαριέμαι να την βλέπω συνεχώς.

Η εκδήλωση που γίνεται στην πόλη και που είχα την τύχη να δω, ονομάζεται Rendez-vous Bundesplatz. Κάθε χρόνο το υπέροχο οπτικοακουστικό θέαμα ζωντανεύει μέσα στην καρδιά της Βέρνης. Κάθε χρόνο λοιπόν, μετατρέπουν το Κοινοβούλιο σε μία τεράστια οθόνη που μέσα από αυτή περνούν στους κάτοικους της Βέρνης και από ένα μήνυμα. Διαφορετικό κάθε φορά. Για μισή ώρα καθημερινά πραγματοποιούνται προβολές που μπορείς να παρακολουθήσεις χωρίς είσοδο.

Η στιγμή που φωτίζεται όλο το κτήριο και ο ήχος ακούγεται σχεδόν σε όλη την πόλη θα σε μαγέψει. Τα τρισδιάστατα χαρακτηριστικά εφέ γεμίζουν όλη την πρόσοψη του Κοινοβουλίου και σε κάνουν να νιώθεις πως ζωντανεύουν μέσα από χορευτές μέχρι άγρια ζώα. Ανάλογα τί concept θα επιλέξουν κάθε χρονιά.

Το concept που κατάφερα να αποθανατίσω είχε τίτλο “ο χρόνος της εποχής μας” και είχε διάφορες σκηνές όπου ο χρόνος τρελαίνεται και όλος ο πλανήτης μπλοκάρεται. Η πρωτεύουσα της Ελβετίας γέμισε με πολύ κόσμο και με έντονες εικόνες. Πραγματικά ήταν κάτι το μοναδικό.

 

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα