Εγώ βρίσκομαι εδώ για να δίνω που και που ιδέες για καλύτερα ή ομορφότερα πράγματα.
Άφησε την φύση να κάνει την δουλειά της.
Όταν ήσουν μικρός κρατούσες κι εσύ το μπαγιάτικο ψωμί που είχατε στο σπίτι και πήγαινες με την μαμά σου σε κάποια λίμνη να το πετάξεις? Όλο και κάποιο παπάκι μπορεί να το τιμούσε. Θυμάμαι όταν έκανα τέτοιες εξορμήσεις και ήταν μία από τις βόλτες μου ως πιτσιρίκι. Αυτό συνέβαινε τότε που ήμασταν παιδάκια, που όλα ήταν ξέγνοιαστα και καλύτερα.
Σήμερα μπορείς να μαζεύεις τους καρπούς και τα κουκούτσια από διάφορα φρούτα που τρως, να τα στεγνώνεις και να τα φυλάς σε ένα κουτάκι. Μην τα πετάς στα σκουπίδια. Όταν έρθει η ώρα για μία εκδρομή και τύχει να περάσεις από σημεία που δεν υπάρχουν πολλά δένδρα, πέταξε τους καρπούς οπουδήποτε σου αρέσει σε τέτοιες περιοχές.
Αυτό ήταν! Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Η μητέρα φύση θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Σε λίγο καιρό ο καρπός θα βλαστήσει. Χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις, θα έχεις δημιουργήσει ζωή από το πουθενά. Έχουμε ένα σωρό ακαλλιέργητες εκτάσεις στην Ελλάδα και είναι προτιμότερο να τις γεμίσουμε με δένδρα.
Η ιδέα ξεκίνησε από την Πτολεμαΐδα και ευελπιστούμε να προωθηθεί και σε πολλά ακόμα μέρη. Στο εξωτερικό συμβαίνει ήδη σε διάφορες χώρες, οι οποίες έχουν διαπιστώσει πως λειτουργεί και όπου έχουν δυνατότητα το μεταφέρουν για να το κάνει όλο και περισσότερος κόσμος.