Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

KSΞN

Φιλιά TS!

Λίγα λόγια για την ιστορία

Για την ιστορία λοιπόν, η ημέρα της γυναίκας καθιερώθηκε στις 8 Μαρτίου, όταν μία ομάδα γυναικών προσπαθούσε να κερδίσει για αρχή το δικαίωμα ψήφου. Ήθελαν να έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες (διότι τότε το γυναικείο φύλο ήταν υπό) και να προσπαθήσουν να δουλεύουν σε καλύτερες ώρες και συνθήκες εργασίας. Το όλο αυτό πλάνο νομιμοποιήθηκε το 1977. Από εκείνη την ημέρα η γυναίκα είχε θέση μέσα στην κοινωνία. Αυτή η ημέρα καθιερώθηκε και ως εορτασμός πρώτα πρώτα στην Ρωσία, στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του πρώην Σοβιετικού μπλοκ.
Αυτό ξεκίνησε στην Νέα Υόρκη 8/3/1857 όταν διάφορες γυναίκες από ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, ζητούσαν μέσω διαδηλώσεων και πορειών, όλα τα προνόμια που τώρα έχουμε έτοιμα. Όσο και αν προσπαθούσαν οι αστυνομικοί να διαλύσουν εκείνη την τότε πορεία, κάθε μία γυναίκα έδινε την δική της μάχη για να βελτιωθούν αυτές οι 10 ώρες εργασίας καθημερινά. Βέβαια από διάφορα αποσπάσματα είναι εύκολο να καταλάβεις πως οι απόψεις περί διαμαρτυριών συγκρούονται και δεν γνωρίζεις αν τα γεγονότα έγιναν έτσι ακριβώς.

Το επίτευγμα όμως που δόθηκε στην κοινωνία είναι τεράστιο. Χωρίς να είναι πρόβλημα η φυλή, το χρώμα, η καταγωγή ή η εξωτερική εμφάνιση, οι γυναίκες έγιναν τότε μία γροθιά για να μπορούν πλέον να έχουν λόγο, να έχουν υπόληψη, να μπορούν να δώσουν ιδέες, ακόμα και να γίνουν η αφετηρία σημαντικών έργων. Οι γυναίκες αυτές που μπορεί να δουλεύουν και ταυτόχρονα να κάνουν παιδιά, να καθοδηγούν, να κρατάνε καθαρό ένα σπίτι, να διδάσκουν, να είναι πηγή ευτυχίας και ηρεμίας σε άλλους.

Βεβαίως πρέπει να υπάρχει ισότητα ανάμεσα στον άντρα και στην γυναίκα, αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι πιο ικανός ανάλογα τον τομέα.

Τί νομίζω αλήθεια?

Η ημέρα της γυναίκας έχει μείνει γνωστή ως μια ημέρα δώρων προς το γυναικείο φύλο, ενώ πραγματικά δεν είναι αυτός ο λόγος και ο σκοπός. Έχει χαθεί το πραγματικό νόημα και έχουν πάρει μέρος τα λουλούδια. Δεν χρειάζεται μάρκετινγκ και καλλυντικά για να θυμηθούμε και να επαναφέρουμε την συγκεκριμένη ημέρα. Ούτε μπορούμε να βάζουμε στην ίδια κλίμακα τα φορέματα με τις πιέσεις και όσα τράβηξαν εκείνες οι γυναίκες τότε, που μόνο με φρου φρου και αρώματα δεν θα περίμεναν να γιορτάζουμε όλοι εμείς πλέον την συγκεκριμένη ημέρα. Θα χαιρόντουσαν με το εμπορικό μέρος όλου αυτού? Εσύ αλήθεια γιατί χαίρεσαι?

Σε διάφορες χώρες η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία

Μία σύγχρονη γυναίκα στην σημερινή κοινωνία είναι τοποθετημένη να κάνει πάρα πολλά πράγματα όπως να είναι εργαζόμενη, μητέρα, σύζυγος, νοικοκυρά. Το περίεργο όμως με όλους τους τίτλους είναι πως  πρέπει να τα φέρει όλα εις πέρας και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγχρόνως με όλα αυτά πρέπει να θυμάται πως είναι άνθρωπος και να προσέξει και τον εαυτό της. Υπάρχει και άλλο. Πρέπει να τα κάνει όλα σωστά γιατί θα χρειαστεί κάποια στιγμή κάπου να δώσει τις δικές τις εξηγήσεις διότι θα έρθει η ώρα που δυστυχώς θα κριθεί. Θα κριθεί και για τον εαυτό της που μπορεί να μην πρόλαβε να κάνει δίαιτα, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα που έχει να κουβαλήσει.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα

White Holidays Project

Κάνοντας βόλτες στα αγαπημένα μας νησιά και γνωρίζοντας κόσμο, χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολούνται νέα παιδιά και προσπαθούν να δώσουν τον

Περισσότερα