Τί συμβαίνει με τα μπαμπού?

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Θεωρώ ότι αν ο καθένας μας ξεχωριστά έκανε το λιγότερο που μπορούσε σχετικά με την οικολογική σκέψη, θα έδινε ταυτόχρονα το δικό του λιθαράκι για να γίνονται όλο και καλύτερα τα πράγματα.

Πλέον όλο και περισσότεροι προσπαθούν να συμβάλουν με τον τρόπο τους στον καλό αγώνα που χτίζεται για ένα καλύτερο περιβάλλον. Πρώτα πρώτα στην αρχή της πυραμίδας μπαίνει η ανακύκλωση. Το πιο εύκολο και το πιο συχνό πράγμα που μπορούμε όλοι να κάνουμε.

ΜΠΑΜΠΟΥ

Τα μπαμπού έχουν μπει σημαντικά στη ζωή σου τα τελευταία χρόνια. Από έπιπλα, από εργαλεία ακόμα και από είδη σερβιρίσματος. Τί συμβαίνει όμως τελικά με όλο αυτό? Κάνει να χρησιμοποιείς μπαμπού υλικά? Και γιατί είναι προτιμότερα για το περιβάλλον?

Τα μπαμπού ευδοκιμούν στην Αφρική, στην Ασία και στην Αμερική. Είναι κυρίως τροφή ζώων ενώ, παράλληλα τα χρησιμοποιούν και για την κατασκευή πλοίων ή ως οικοδομική ξυλεία. Επίσης για πολλούς, εδώ και χρόνια θεωρείται τυχερό φυτό εσωτερικού χώρου και το καλό είναι ότι δεν θέλει και καμία τρομερή φροντίδα. Ίσα ίσα κρατάει πολύ καιρό σχεδόν από μόνο του.

Το μπαμπού θεωρείτε οικολογικό, φιλικό προς το περιβάλλον και για αυτό το λόγο έχουν βγει ένα σωρό πράγματα από μπαμπού που μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινά. Είναι εύκολο να χειρίζεσαι πλαστικά και προφανώς το κάνουμε όλοι, αλλά σε πολλά πράγματα ίσως να αρχίσουμε να υιοθετήσουμε εναλλακτικές λύσεις.

Από τα πρώτα προϊόντα που δημιουργήθηκαν ήταν οι οδοντόβουρτσες από μπαμπού οι οποίες είναι βιοδιασπώμενες όπου και αν βρεθούν (είτε σε νερό, είτε σε χώμα) χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αργότερα φτιάχτηκαν κι άλλα ακόμα και καλαμάκια από μπαμπού. Έρευνες αναφέρουν πως τα μπαμπού καλαμάκια εξωτερικεύουν 30% περισσότερο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα και απορροφούν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Είναι 100% οργανικά.

Οι εταιρίες που βγάζουν μπαμπού προϊόντα είναι ελεγμένες και έχουν όσες πιστοποιήσεις χρειάζονται για πειστούν όλο και περισσότεροι. Η κάθε εταιρία στο site της αναφέρει την πιστότητα των προϊόντων της με την αντίστοιχη εγγύηση.

Επίσης στην αγορά έχουν πάρει θέση μαγειρικά σκεύη από μπαμπού, μπατονέτες, οδοντικό νήμα, κυπελλάκια για ροφήματα, θήκες κινητών, βούρτσες μαλλιών, οδοντογλυφίδες και διάφορα άλλα.

                       ΠΡΟΣΟΧΗ

Μία τελευταία έρευνα έχει δημοσιευτεί η οποία αναφέρει πως σκεύη από ίνες μπαμπού τα οποία τα χρησιμοποιούν με πολύ ζεστά φαγητά ή ροφήματα, είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό διότι βγάζουν μία ουσία που ονομάζεται μελανίνη σε αυξημένα επίπεδα.

Το ίδιο συμβαίνει αν τα σκεύη τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων. Αναγράφονται στις οδηγίες χρήσεις οι παραπάνω απαγορεύσεις. Τα συγκεκριμένα σκεύη δεν επιτρέπεται να πλένονται σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

                                                                                     ΜΑΘΕ

Σημαντικό είναι πως υπάρχουν διάφορα σετ φαγητού για αγόρια και κορίτσια μικρότερης ηλικίας σε όμορφα σχήματα και αρκετά παιχνιδιάρικα, τα οποία είναι μία υγιεινή και ασφαλή επιλογή καθώς δεν περιέχουν χημικές και τοξικές ουσίες. Τα μπαμπού μπορούν να γίνουν και ένα ευχάριστο μάθημα στα παιδιά μας για την προστασία του πλανήτη. Για να ζούμε όμορφα και άνετα πρέπει να προσέχουμε αυτό που έχουμε. Είναι σπουδαίο τέτοια πράγματα να τα μαθαίνουμε από μικρά.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα