Τέλος τα πλαστικά

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Επιτέλους και έγινε!

Από την Δευτέρα που μας πέρασε 5 Ιουλίου έχουν καταργηθεί τα πλαστικά μιας χρήσης. Αυτό συμβαίνει για να γίνει πιο έντονη η προσπάθεια από όλους μας για την μείωση της μόλυνσης του πλανήτη ως προς την κλιματική αλλαγή.

Τί θα γίνει με όλα αυτά τα ποτηράκια – πιρουνάκια που υπάρχουν ήδη?

Όλα τα καταστήματα έχουν 10 μήνες περιθώριο να διαθέτουν προς χρήση, όσα έχουν σε απόθεμα, ενώ μετά από αυτή την χρονική περίοδο όλοι θα πρέπει να απαγορεύουν την χρήση πλαστικών. Τα είδη που είναι μέσα στο καινούριο πρόγραμμα και πρέπει να αποσυρθούν είναι πλαστικά καλαμάκια, πιρουνάκια, κουταλάκια, σακούλες, πιάτα μιας χρήσης, πλαστικές μπατονέτες, στηρίγματα μπαλονιών, σέικερ, κ.α. Σημαντικό είναι το γεγονός πως για τα ήδη που αποσύρονται υπάρχουν ήδη εναλλακτικά προϊόντα τα οποία είναι βιοδιασπώμενα.

THINK POSITIVE

Το καλό είναι πως διάφορες εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να βρίσκουν ιδέες που θα ενθαρρύνουν τον κόσμο με όλο αυτό το πλάνο, διότι αρκετοί θα είναι εκείνοι που θα αναζητούν το κλασικό ποτηράκι τους. Αν για παράδειγμα κάποιος φέρει το δικό του κυπελλάκι για τον καφέ, ίσως τον απολαύσει πιο οικονομικά.

Στις επόμενες αλλαγές δρομολογείται να είναι ο περιορισμός των πλαστικών μπουκαλιών μέχρι το 2024, με στόχο την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Έρευνες έχουν δείξει πως κάθε χρόνο στην Ευρώπη συλλέγονται πάνω από 25 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων, εκ των οποίων λιγότερο από το 1/3 ανακυκλώνεται, ενώ το 50% των απορριμμάτων στις θάλασσες είναι πλαστικά μιας χρήσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στην Ελλάδα ωστόσο καταναλώνουμε περίπου 350 εκατομ. πλαστικά ποτήρια τον χρόνο.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα