Ταινίες για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Με αφορμή τον εορτασμό και την ιστορία που κρύβεται πίσω από την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, σου προτείνω 10 ταινίες βασισμένες στην δύναμη, στην υπόληψη και στην ικανότητα μερικών γυναικών.

 1. Hidden Figures(2016)
  Τρεις Αφροαμερικανίδες κόντρα σε όλο το σύστημα της Αμερικής, προσπαθούν να δουλέψουν για το διαστημικό πρόγραμμα της Nasa. Θα καταφέρουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δώσουν την λύση που χρειάζεται?


 2. Million Dollar Baby(2005)
  Ποιος είπε πως ένας καλός πυγμάχος μπορεί να είναι μόνο γένος αρσενικού. Η ταινία ”million dollar baby” είναι μία από τις πολλές βραβευμένες ταινίες του Κλιντ Ίστγουντ, η οποία αναφέρει πως δύο άνθρωποι μπορούν να συνεργαστούν τόσο καλά που να πραγματοποιήσουν ο καθένας τα όνειρα τους. Ακόμα και αν η επικοινωνία βρίσκεται ανάμεσα σε αντίθετα φύλα.


 3. The Help(2011)
  Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο ”The help” της Κάθριν Στόκετ. Η ταινία αναφέρεται στην δεκαετία του ’60, όπου μία δημοσιογράφος αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για τις γυναίκες και για τις άσχημες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν δουλεύοντας ως υπηρέτριες σε λευκές οικογένειες.


 4. Matilda(1996)
  Πώς ένα 6χρονό κοριτσάκι με ιδιαίτερη εξυπνάδα, αλλά και … χαρίσματα καταφέρνει να φύγει από το άσχημο οικογενειακό περιβάλλον όπου μεγαλώνει? Θα καταφέρει εκτός από αυτό, να σταματήσει τον κακό χαρακτήρα της διευθύντριας του σχολείου όπου είναι μαθήτρια. Μια πραγματικά έξυπνη ιστορία που δεν θα είχε όμορφο τέλος αν δεν υπήρχε και η δασκάλα της που την αγαπάει και πιστεύει σε εκείνη.


 5. Mona Lisa Smile(2003)
  Όταν τοποθετείς μία φιλελεύθερη γυναικεία παρουσία σε σχολείο θηλέων, ένα πράγμα είναι σίγουρο πως θα συμβεί. Ακόμα και τα κορίτσια που έχουν επαναπαυτεί και το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα βρεθεί ο ιδανικός σύζυγος για να παντρευτούν, έρχονται αντιμέτωπα με άλλου είδους απορίες. Η λέξη καριέρα και πανεπιστήμιο θα τυπωθούν γερά στο μυαλό τους.


 6. Mothers and Daughters(2016)
  Υπάρχουν πολλοί όροι για να περιγράψει κανείς την σχέση μιας μάνας και μίας κόρης και οι περισσότεροι έχουν αποτυπωθεί σε αυτήν την ταινία.


 7. Ευτυχία(2019)
  Ελληνική ταινία που βασίζεται στην ζωή της μεγάλης Ελληνίδας στιχουργού, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Η διαδρομή γύρω από την ζωή της θα μας εμφανίσει μία διαφορετική γυναίκα για την τότε εποχή, γεμάτη με τσαγανό και δυναμισμό σαν πολλούς άντρες μαζί.


 8. Iron Lady(2011)
  Μία συγκλονιστική ερμηνεία της Μέριλ Στριπ ως Μάργκαρετ Θάτσερ που επιστρέφει στην πολιτική της σταδιοδρομία και θα χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο διάσημες γυναίκες με επιρροή για τον 20ο αιώνα.


 9. Erin Brockovich(2000)
  Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μία γυναίκα άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, όπου πιάνει δουλειά σε ένα δικηγορικό γραφείο. Τί θα γίνει όταν θα αποφασίσει, χωρίς γνώσεις, να ασχοληθεί με μία δύσκολη υπόθεση και να αρχίσει να ανακαλύπτει στοιχεία και πράγματα?


 10. Eat Pray Love(2010)
  Μία γυναικεία ανεξάρτητη προσωπικότητα με οικονομική άνεση, αλλά και καριέρα ανακαλύπτει πως δεν έχει καταφέρει να βρει πραγματικά αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη. Αφού λοιπόν τακτοποιήσει κάποια ζητήματα στην προσωπική της ζωή, θα δώσει στον εαυτό της μία ευκαιρία να συναντήσει τις πραγματικές απολαύσεις που χρειάζεται. Θα εντάξει στις αναμνήσεις της ένα ταξίδι στην Ιταλία, ένα ταξίδι στην Ινδία και ένα ταξίδι στο Μπαλί.
Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα