Τα ζευγάρια μοιάζουν!

Not Normality

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Έρευνες έχουν δείξει πως όσο περισσότερο χρόνο περνάει ένα ζευγάρι μαζί, τόσο περισσότερο αρχίζει να μοιάζει ο ένας στον άλλον. Σαν ζευγάρι έχετε κοινές ώρες και μία γεμάτη καθημερινότητα, που είτε το θέλεις, είτε όχι, σιγά σιγά θα παρατηρήσεις πως αρχίζουν να συμπίπτουν πολλά πράγματα και στους δυο σας.

  • Από τα πιο συχνά είναι η ομιλία. Ειδικά στις συζητήσεις μεταξύ σας, συχνά και αυθόρμητα ο ένας σκανάρει τον άλλον και αποτυπώνει τον χαρακτήρα του. Παρατηρείς τον τρόπο που εκφράζεται, τις εκφράσεις του προσώπου του ακόμα και τις ιδιαίτερες κινήσεις που κάνει. Άρα με την πάροδο του χρόνου, μην σου φανεί περίεργο αν μια μέρα ακούσεις τον εαυτό σου να μιλάει σαν κι εκείνον. Σαν να λέμε ένα πιστό αντίγραφο δηλαδή.
  • Παρατήρησε τις ατάκες. Σίγουρα στη παρέα θα έχεις πετύχει κι εσύ ζευγάρι, όπου ο ένας διατυπώνει κάποιο αστείο και ο άλλος γελάει με τις ώρες. Εσύ λογικά τους κοιτάς
    παραξενεμένος κι αναρωτιέσαι τί το αστείο βρήκαν και ξεκαρδίζονται έτσι. Μετά ανακαλύπτεις πως ήταν μια στιγμή, που είχαν ζήσει παλιά και που μόνο εκείνοι ξέρουν. Ίσως αργότερα κάτσουν να αφηγηθούν και στους υπόλοιπους τα δικά τους στόρι. Έτσι είναι τα ζευγάρια. Ζουν στιγμές που μπορείς να τις θυμούνται κάθε λίγο και λιγάκι και να περνάνε καλά επειδή τους κάνουν να γελάνε. Σαν μια μικρή ομάδα.
  • Ο ένας βοηθάει στην αυτοβελτίωση του άλλου. Και τί εννοώ με αυτό? Ο κάθε ένας από εμάς έχει θετικά αλλά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Σκοπός της σχέσης είναι τα θετικά του ενός να ενσωματωθούν στον άλλον. Να μαθαίνουν και οι δύο δηλαδή. Να γνωρίζουν και να προσπαθούν να βελτιώνονται σταδιακά σαν χαρακτήρες. Την υπομονή, την ηρεμία ή την καλοσύνη. Τέτοια χαρακτηριστικά πρέπει να κρατάνε. Και συμβαίνει συνήθως χωρίς καν να το καταλάβουν. Αρκεί το μυαλό τους να σκέφτεται καθαρά και όμορφα. Να γνωρίζουν σε τί πρέπει να δώσουν βάση στη σχέση και με τι να ασχοληθούν. Οι μικρότητες δεν χωράνε σε τέτοια ζευγάρια.
  • Κρατάνε ίδιο πρόγραμμα. Αυτό είναι και το νόημα θεωρώ σε μία οικογένεια ή σε ένα ζευγάρι. Προφανώς έχουν τις προσωπικές-ιδιωτικές τους ώρες, αλλά συνήθως τα ζευγάρια πρέπει να έχουν κοινό πρόγραμμα στο σπίτι. Τα ”τυχερά” τουλάχιστον ζευγάρια που εργάζονται ίδιες ώρες. Για παράδειγμα όταν βρίσκονται και οι δύο στον χώρο τους είναι σημαντικό να τρώνε μαζί ή να ξαπλώνουν κοινές ώρες. Έρχονται πιο κοντά, ηρεμούν και ξεκουράζονται σχετικά παρέα. Αυτό τους βοηθάει να επικοινωνούν καλύτερα σε πολλά στάδια μέσα στη σχέση.

 

Δεν είναι τελικά και τόσο κακό να μοιάζεις με τον σύντροφο σου. Οι συνήθειες σας μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά και να μειώσουν τις εντάσεις. Να γίνονται οι ώρες σας δημιουργικές και ξεχωριστές. Ανάλογα πάντα από ποια πλευρά το βλέπει ο καθένας. Και πίστεψε με, η αισιόδοξη πλευρά είναι πάντα η καλύτερη.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα