Έχεις δει ροζ δελφίνι?

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Έχεις δει ποτέ ροζ δελφίνια? Σίγουρα έχεις δει τα κλασσικά δελφίνια σε κάποιο ζωολογικό κήπο και αποκλείεται να μην σε έχουν εντυπωσιάσει. Φαντάσου όμως πως θα ήταν ένα μεγάλο ροζ δελφίνι? Σαν να έχει βγει από παραμύθι.

Το σπάνιο ροζ δελφίνι ξαναβρέθηκε να κολυμπά στη Λουιζιάνα της Αμερικής όπου είχε βρεθεί και για πρώτη φορά. Η Pinky, έτσι το έχουν ονομάσει, είναι ένα από τα 15 σπάνια ροζ ρινοδέλφινα. Αυτό το είδος δελφινιού θεωρείται μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα δελφίνια καθώς φτάνει εως 3μέτρα μήκος και βάρος μέχρι 185κιλά. Ανήκουν και αυτά στην ίδια οικογένεια με τα υπόλοιπα θαλάσσια θηλαστικά. Επίσης έχουν και μεγαλύτερο εγκέφαλο. Ζουν συνήθως στον Αμαζόνιο και σε ποταμούς επειδή προτιμούν το γλυκό νερό. Αυτό βέβαια, δεν είναι πάντα καλό διότι συχνά απειλούνται από την μόλυνση των ποταμών και τα επίπεδα ριπών υδραργύρου. Έρευνες έχουν δείξει πως το χρώμα τους είναι ροζ καθώς μπορεί να προέρχεται κυρίως από τα διάφορα όστρακα που τρώνε. Άλλα πάλι είναι γκρι με ροζ κηλίδες. Ένα παράξενο χαρακτηριστικό που έχουν είναι ότι μπορούν να γυρίσουν το κεφάλι τους 180 μοίρες λόγω των χαλαρών σπονδύλων στο λαιμό.

Γενικά τα δελφίνια είναι πολύ φιλικά και έξυπνα. Ένα άλλο γνωστό ροζ ρινοδέλφινο είναι ο Άγγελος που το κρατάνε στο ενυδρείο της Ιαπωνίας Taiji Whale διότι αιχμαλωτίστηκε εκεί το 2014 στην διάρκεια ετήσιου κυνηγιού. Πλέον τα ροζ δελφίνια χαρακτηρίζονται ως ένα είδος υπό εξαφάνισης.

Είναι αρκετοί εκείνοι που αντιλαμβάνονται πόσο άσχημο είναι αυτό. Δεν είναι και λίγοι όμως εκείνοι που τα σκοτώνουν για να πουλήσουν το λίπος τους που χαρακτηρίζεται ως θεραπευτικό για τους ρευματισμούς. Το κόστος από ένα μικρό μπουκαλάκι δυστυχώς κυμαίνεται σε πολύ υψηλές τιμές.

Σχετικά όμως με όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αναφερθώ και στις εκστρατείες που έχουν γίνει κατά καιρούς για να σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών. Η προσπάθεια να καταλάβει ο κόσμος, πως δεν είναι χαρούμενα ακόμα κι αν έχουν ένα μόνιμο φυσικό χαμόγελο, είναι σημαντικό και γίνεται πλέον όχι μόνο από ακτιβιστές. Μην πηγαίνεις σε παραστάσεις να τα βλέπεις. Είναι φυλακισμένα και δεν είναι χαρούμενα. Ο δικός σου τρόπος μπορεί είναι εκείνος που κάνει την διαφορά. Μην πληρώσεις για να τα παρακολουθήσεις. Κάτι μικρό είναι σίγουρα καλύτερο από το τίποτα.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα