Μην πετάς τα κουκούτσια. Φύτεψε τα!

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Εμείς βρισκόμαστε εδώ για να δίνουμε ιδέες για όμορφα κι καλύτερα πράγματα. Να προτείνουμε κάποιους μικρούς τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας μας. Μόνο ο άνθρωπος μπορεί να φέρει μια σημαντική αλλαγή.

Άφησε την φύση να κάνει την δουλειά της.

Όταν ήσουν μικρός, θυμάσαι να κρατούσες κι εσύ το μπαγιάτικο ψωμί που είχατε στο σπίτι και να πήγαινες με την μαμά σου σε κάποια λίμνη να το πετάξεις? Τα παπάκια πάντα το τιμούσαν κι έτσι δεν πήγαινε και χαμένο. Θυμάμαι που έκανα που και που τέτοιες εξορμήσεις και ήταν μία από τις βόλτες μου ως πιτσιρίκι. Αυτό συνέβαινε τότε που ήμασταν παιδάκια, που όλα ήταν ξέγνοιαστα και καλύτερα.

Σήμερα μπορείς να μαζεύεις τους καρπούς και τα κουκούτσια από διάφορα φρούτα που τρως, να τα στεγνώνεις και να τα φυλάς σε ένα κουτάκι. Μην τα πετάς στα σκουπίδια. Όταν έρθει η ώρα για μία εκδρομή και τύχει να περάσεις από σημεία που δεν υπάρχουν πολλά δένδρα, πέταξε τους καρπούς οπουδήποτε σου αρέσει σε τέτοιες περιοχές. Σίγουρα θα αρέσει και στους μικρούς μας φίλους  να ασχοληθούν με αυτό.

Αυτό ήταν! Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Η μητέρα φύση θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Σε λίγο καιρό ο καρπός θα βλαστήσει. Χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις, θα έχεις δημιουργήσει ζωή από το πουθενά. Έχουμε ένα σωρό ακαλλιέργητες εκτάσεις στην Ελλάδα και είναι προτιμότερο να τις γεμίσουμε με δένδρα.

Η ιδέα ξεκίνησε από την Πτολεμαΐδα και ευελπιστούμε να προωθηθεί και σε πολλά ακόμα μέρη. Στο εξωτερικό συμβαίνει ήδη σε διάφορες χώρες, οι οποίες έχουν διαπιστώσει πως λειτουργεί και όπου έχουν δυνατότητα το μεταφέρουν για να το κάνει όλο και περισσότερος κόσμος.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα