Το κλάμα δεν κάνει κακό

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Σου έχει πει κανείς πως δεν πρέπει να κλαις? Πως θα χαλάσεις τα ματάκια σου? Καλά δεν συζητώ καν για την φράση που υπάρχει εδώ και χρόνια και που δεν θυμάμαι καν πότε την πρωτο-άκουσα, πως οι άντρες δεν κλαίνε. Το κλάμα λοιπόν κάνει καλό. ΝΑΙ ΝΑΙ. Μπορεί η αιτία που μας προκαλεί κλάμα να είναι επίπονη και στενάχωρη τις περισσότερες φορές αλλά στον οργανισμό σου κάνει καλό. Υπάρχει λόγος σε όλο αυτό το σύστημα που εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο.

Θεωρώ πως είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που έχουν το κλάμα ως αδυναμία και ντροπή. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη με αυτό διότι βρισκόμαστε στο 2020 και πιστεύω πως ο άνθρωπος έχει σταματήσει να βάζει ταμπέλες σε τέτοιου είδους φυσιολογικά πράγματα.

                        Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…

Τί είναι το κλάμα?
Το κλάμα είναι μία συναισθηματική κατάσταση που έχει ως αντίδραση τα δάκρυα. Είτε προέρχεται από χαρά είτε από πόνο ή στεναχώρια. Τα μάτια σου δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα με τα δάκρυα. Είναι το μόνο σίγουρο.

                                                                                             Μάθε λοιπόν…
  • Οι άνθρωποι είναι οι μόνοι που παράγουν δάκρυα τα οποία προέρχονται από συναισθηματικές αντιδράσεις.
  • Τα δάκρυα διαφέρουν σε κάθε περίσταση. Δηλαδή μπορεί να κλάψεις αν κάτι μπει στο μάτι σου και σε ενοχλεί (αντανακλαστικά δάκρυα), μπορεί να κλάψεις λόγω λύπης, πόνου ή χαράς (συναισθηματικά δάκρυα) και υπάρχουν και τα δάκρυα που απλά ενυδατώνουν το μάτι (βασικά δάκρυα).
  • Με το κλάμα δεν αφυδατώνονται τα μάτια σου. Αντιθέτως παρέχουν μία σύνθεση που σκοτώνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Έτσι κρατάνε μακρυά και τις μολύνσεις.
  • Όταν κλαις για κάτι που σε βαραίνει και σε στεναχωρεί ή σε έχει νευριάσει τότε οι τοξικές ουσίες αποβάλλονται μέσα από τα δάκρυα και νιώθεις πιο ανακουφισμένος. Σαν φυσικό καταπραϋντικό. Ξεσπάς και ηρεμείς όπως το λέω εγώ. Απελευθερώνονται ενδορφίνες που σου προκαλούν ευεξία.
  • Έρευνες έχουν δείξει πως το κλάμα φέρνει ισορροπία στον οργανισμό. Και εδώ ερχόμαστε στο ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν νιώθουμε κάτι στενάχωρο. Συμβαίνει και όταν νιώθουμε τρομαγμένοι, αγχωμένοι ή υπερβολικά ευτυχισμένοι. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί ο οργανισμός για να μπορέσει να έρθει πάλι στα κλασικά και σταθερά του επίπεδα και να δώσει ισορροπία στις διαφορετικές εκρήξεις συναισθημάτων.
  • Σου έχει συμβεί να βάλεις τα κλάματα μετά το σεξ? Υπάρχουν πάρα πολλές εξομολογήσεις για αυτό το περίεργο φαινόμενο. Βασίζεται στις ορμόνες που προκαλεί το σεξ και συμβαίνει μετά τον οργασμό. Είναι αλήθεια, οπότε αν σου συμβεί ποτέ μην αναρωτηθείς τι σου έκανε ο κακομοίρης και κλαις. Να ξέρεις!
  • Αυτό αφορά τις γυναίκες μόνο. Το ξέρεις πως όταν είναι οι μέρες της περιόδου σου, δυο τρεις μέρες πριν ξεκινήσει ο κύκλος σου, μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως είσαι πολύ ευάλωτη. Συναισθηματικά ευάλωτη. Μπορεί να στεναχωριέσαι εύκολα ή ακόμα και να πληγώνεσαι με το παραμικρό. Φίλη δεν είσαι τρελή. Είσαι γυναίκα!! Και ναι είσαι παράξενη και έχεις τέτοιες ιδιαιτερότητες αυτές τις ημέρες. Μην τρελαίνεσαι ειναι φυσιολογικό. Cool..
                                                            OUPS

Η κακή πλευρά του θέματος είναι αν το κλάμα έχει γίνει συνήθεια και καθημερινή πράξη. Εκεί πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό διότι μπορεί να είναι σημάδι κατάθλιψης.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα