”Καλό παράδειγμα” τα ριάλιτι?

Not Normality

Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Η τιμή, τιμή δεν έχει…

Γενικά μπορώ να αναφέρω πως ακόμα κι αν δεν έχω πολύ καλή σχέση με την τηλεόραση, εκτός από συγκεκριμένες στιγμές που επιλέγω τί θα δω, γνωρίζω πως κατακλύζομαι (όλοι μας άλλωστε) από έναν βούρκο προγραμμάτων. Εννοείται πως δεν θα μπουν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν τα ξεχωριστά, τα μέτρια και τα σκουπίδια. Και καθώς ανοίγω την τηλεόραση βραδάκι με όλη την οικογένεια μαζεμένη, πέφτω πάνω στα βραδινά ριάλιτι! Και θα αναφέρω ένα που μου κάνει τρομερή εντύπωση και που παίζεται την φετινή σεζόν.

ΤΟ STORY!

Αρκετές γυναίκες λοιπόν επιλέγουν να μπουν σε μία διαδικασία δημόσιας προβολής του εαυτού τους, οι οποίες πρόκειται να γνωρίσουν έναν άντρα- τύπου πρίγκιπα -που σκοπός είναι να τον κάνουν να τις ερωτευτεί. Ταυτόχρονα συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι παρέα με άλλες 20 κοπέλες που έχουν τον ίδιο ακριβώς σκοπό, περνάνε όλο τον καιρό από κάποιες δοκιμασίες (όχι δύσκολες) και στο τέλος εκείνος θα διαλέξει μία από όλες, ώστε να την κάνει κοπέλα του και να της δώσει το περιβόητο μονόπετρο. Θα διαλέξει μία δηλαδή που θα τον έχει μαγέψει ή που θα είναι πιο κοντά στα γούστα του. Εκτός από το ότι επίπεδο ειναι χαμηλό διότι τα περισσότερα κορίτσια φέρονται ανάρμοστα, θεωρώ πως το συγκεκριμένο σόου δεν έχει τίποτα απολύτως να προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό. Δεν μπορεί να ψυχαγωγήσει, ειδικά τις νεότερες ηλικίες, που δυστυχώς μέσα από την τηλεόραση δημιουργούν τα δικά τους πρότυπα.

Και έρχομαι εγώ που είμαι κάπου στα 30 κι αναρωτιέμαι? Τί παράδειγμα θα δώσει σε μία νέα κοπέλα που βρίσκεται στην ίδια ηλικία, με τις κοπέλες που έχουν μπει σε αυτό το παιχνίδι? Είναι κάτι το ιδανικό που τα νέα κορίτσια θα θέλουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο?

Όλοι μας ψάχνουμε κάποια στιγμή τον πρίγκιπα ή την πριγκίπισσα της ζωής μας. Αλλά υπάρχει και ένα κομμάτι αξιοπρέπειας που κάνεις δεν πρέπει να ξεχνάει πως έχει. Εδώ βρίζονται και τσακώνονται για το ποια θα πάρει καλύτερη θέση. Τα νεύρα, η ειρωνεία και η κοροϊδία είναι μέρος κάθε επεισοδίου. Στην πραγματική ζωή δεν θα ήταν τρομερά αξιολύπητο κάτι παρόμοιο? Και αν δεν σε κοιτάξει αυτός ο ένας, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Δεν χρειάζεται να ξεφτιλιστείς. Και έρχομαι στο χειρότερο κομμάτι του σόου. Το χειρότερο για μένα είναι το κομμάτι της επιβράβευσης των κοριτσιών. Είναι το μέρος του φιλιού. Δέκα όμορφες και νεότατες κοπέλες περιμένουν, κυριολεκτικά στην σειρά, για να πάρουν ένα φιλί ή ένα τριαντάφυλλο. Ξέρουμε όλοι, πως οι ίντριγκες και οι φωνές πουλάνε στην τηλεόραση και λίγο πολύ όλοι παρακολουθούμε κάτι που φέρει υψηλά νούμερα, αλλά στα παιδιά που ρουφάνε σαν σφουγγάρια όλες τις πληροφορίες που δέχονται, καλό θα ήταν να τους δείξουμε τί δεν είναι σωστό να κάνουν βλέποντας το. Ποια είναι αυτά τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγονται και τι ακριβώς θήγουν κάποιες τέτοιες εκπομπές.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα