”Καλό παράδειγμα” τα ριάλιτι?

KSΞN

Φιλιά TS!

Η τιμή, τιμή δεν έχει…

Γενικά μπορώ να αναφέρω πως ακόμα κι αν δεν έχω πολύ καλή σχέση με την τηλεόραση, εκτός από συγκεκριμένες στιγμές που επιλέγω τί θα δω, γνωρίζω πως κατακλύζομαι (όλοι μας άλλωστε) από έναν βούρκο προγραμμάτων. Εννοείται πως δεν θα μπουν όλα στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν τα ξεχωριστά, τα μέτρια και τα σκουπίδια. Και καθώς ανοίγω την τηλεόραση γνωρίζοντας ήδη πως έχει αρχίσει η νέα σεζόν, πέφτω πάνω σε ένα από τα πολλά ριάλιτι που δεν το χώνεψα ούτε την πρώτη χρονιά που το είχα παρακολουθήσει δυο-τρεις φορές. Υπάρχει λοιπόν και δεύτερη χρονιά, πράγμα που σημαίνει πως είχε κάνει έστω κάποια αξιοπρεπέστατα νούμερα.
Η αρχή του ριάλιτι προέρχεται από την Αμερική, αλλά δυστυχώς επειδή η υπερταλαντούχα Ελλάδα, δεν έχει τόσο καλές και ξεχωριστές ιδέες πλέον (δεν το λέω ειρωνικά το υπερταλαντούχα, έχει άπειρες αποδείξεις για αυτό), πιάνει και παρασκευάζει ξανά τέτοιου είδους τηλεοπτικά σκουπίδια.

ΤΟ STORY!

Αρκετές γυναίκες λοιπόν επιλέγουν να μπουν σε μία διαδικασία δημόσιας προβολής του εαυτού τους, οι οποίες  πρόκειται να γνωρίσουν έναν άντρα – τύπου πρίγκιπα -που σκοπός είναι να τον κάνουν να τις ερωτευτεί, ταυτόχρονα συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι παρέα με άλλες 20 κοπέλες που θέλουν το ίδιο ακριβώς πράγμα, περνάνε όλο τον καιρό από κάποιες δοκιμασίες (όχι δύσκολες) και στο τέλος εκείνος θα διαλέξει μία από όλες ώστε να την κάνει κοπέλα του και να της δώσει το περιβόητο μονόπετρο. Εκτός του ότι το επίπεδο ειναι χαμηλό διότι οι περισσότερες φέρονται ανάρμοστα, θεωρώ πως το συγκεκριμένο σόου δεν έχει τίποτα απολύτως να προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό και σίγουρα δεν μπορεί να ψυχαγωγήσει τις νεότερες ηλικίες που δυστυχώς μέσα από την τηλεόραση δημιουργούν τα δικά τους πρότυπα.

Και έρχομαι εγώ που είμαι κάπου στα 30 κι αναρωτιέμαι τί παράδειγμα θα δώσει σε κάποια κοπέλα που βρίσκεται στην ίδια ηλικία, με τις κοπέλες που έχουν μπει μέσα σε αυτό το τηλεοπτικό παιχνίδι?

ΟΡΙΣΤΕ????

Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος για να τους υπενθυμίσει πως δεν θα βρεθεί μόνο ένας πρίγκιπας σε αυτή τη ζωή. Δηλαδή να προσπαθείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα για να σε διαλέξει ένας άντρας, που στην τελική, παλεύεις να κερδίσεις τις υπόλοιπες και όχι πραγματικά την καρδιά του.

Δεν χρειάζεται να ρίχνεις την αξιοπρέπεια σου για να τον κάνεις να σε κοιτάξει. Κι αν δεν σε κοιτάξει δεν χάθηκε και ο κόσμος βρε αδερφέ.Υπάρχουν πολλοί και πολλές για όλους μας.

Δεν χρειάζεται να δείχνεις πόσο ασήμαντο είναι για εσένα να φανερώνεις τον χαρακτήρα σου. Τον καλό και τον κακό εαυτό σου με τόση ευκολία. Ο θυμός σου μερικές φορές μπορεί να καταστρέψει την εικόνα σου, αν δεν ξέρεις τί σημαίνει αυτοσυγκράτηση. Και από ότι βλέπω από τις ελάχιστες στιγμές που το έχω παρακολουθήσει τα νεύρα, η ειρωνεία και η κοροϊδία κάνουν πάρτι ανάμεσα στα κορίτσια.

Δεν χρειάζεται να ξεφτιλίζεσαι για ένα φιλί και ένα τριαντάφυλλο που την επόμενη μέρα θα το δώσει σε μία άλλη. Έτσι κι αλλιώς όλες θα περάσουν από αυτό. Είναι σαν να περιμένουν στην σειρά στο  σουπερμάρκετ. Ο τύπος φιλάει μια μπροστά σε όλες κάθε μέρα και οι άλλες περιμένουν την σειρά τους.

Δεν χρειάζεται να παίζετε τις αξίες σας στο βωμό του χρήματος. Μερικές φορές το χρήμα καταπατάει κάθε ιδανικό χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις. Η τιμή, τιμή δεν έχει… που λένε!

Ποια θα κερδίσει τελικά την καρδιά αυτού του ”τέλειου” άντρα? Η μήπως το κάνουν για το μονόπετρο? Γιατί αν πιστεύει κάποια πως όλο αυτό θα εξελιχθεί σε αληθινό γάμο και θα βρει την αγάπη, τότε θα βάλω τα κλάματα(από τα γέλια).

Το χειρότερο δεν είναι το πόσοι το παρακολουθούν, αλλά το πόσες γυναίκες θα ήθελαν να δηλώσουν συμμετοχή. Άραγε στις κόρες σας και στις ανιψιές σας το ίδιο θα λέγατε να κάνουν? Τέτοιου είδους εκπομπές και ριάλιτι θα συνεχίσουν να παίζουν, το θέμα είναι ποια κατηγορία ανθρώπων θα το παρακολουθήσει. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να διαλέξεις να παρακολουθήσεις κάτι που δεν ειναι τόσο ψεύτικο και υπερβολικά στημένο. Και ίσως να σου διδάξει και κάτι…

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα

White Holidays Project

Κάνοντας βόλτες στα αγαπημένα μας νησιά και γνωρίζοντας κόσμο, χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολούνται νέα παιδιά και προσπαθούν να δώσουν τον

Περισσότερα