Χωριά για άτομα με Αλτσχάιμερ

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Τελικά μέσα σε όλο τον πανικό της χρονιάς και τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν, υπάρχουν και πράγματα που δίνουν φως και γεμίζουν τον κόσμο με ελπίδα.

Στη Γαλλία έχει δημιουργηθεί ένα χωριό για άτομα που πάσχουν από την νόσο Αλτσχάιμερ και όπως γνωρίζεις τα κρούσματα στην συγκεκριμένη χώρα αυξάνονται με σταδιακούς ρυθμούς.

Αλά Γαλλικά… το χωριό του Αλτσχάιμερ ονομάζεται «Village Landais Alzheimer», το οποίο λειτουργεί και βοηθάει τους ασθενείς να ζουν την καθημερινότητα τους χωρίς φάρμακα και φόβο. Τα άτομα στο χωριό μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια και οι παροχές που τους δίνονται είναι ίδιες με εκείνες που είχαν και στην κανονική τους γειτονιά όπως εστιατόρια, βιβλιοθήκη, κομμωτήριο, σούπερ μάρκετ ακόμα και ιατρικό κέντρο. Το χαρακτηριστικό του έργου, είναι πως μαζί με την προσπάθεια να ζουν τα άτομα χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη, ταυτόχρονα θα έχουν και ελευθερία κινήσεων ώστε να γίνει πιο άνετη η ζωή τους.

Το χωριό αποτελείται από γιατρούς, ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές και ένα πολύ δυναμικό προσωπικό, καθώς και με εθελοντές που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ένας ή δύο φροντιστές, έχουν ο καθένας από μια ομάδα ηλικιωμένων που ζουν σε κάθε διαμέρισμα. Το καλύτερο είναι πως οι φροντιστές φορούν καθημερινά ρούχα ώστε να μην καταλαβαίνουν οι ασθενείς πως τους παρακολουθούν και έτσι θα κινούνται όλοι σε ένα πιο ήρεμο κλίμα.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες όπως στην Ολλανδία, με το χωριό το οποίο ονομάζουν Dementiaville, καθώς και στην Αγγλία.

Σαν ιδέα είναι δημιουργική και ικανή να καλυτερέψει τις ζωές όλων αυτών των ανθρώπων που ενώ τους θυμόμαστε δυνατούς και ευδιάθετους, μετατρέπονται σε άτομα που δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα