Χιονοδρομικά

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Είμαστε κι εμείς που περιμένουμε τα Χριστούγεννα επειδή ξέρουμε πως μετά από λίγες μέρες συνήθως, έρχεται η ώρα που ανοίγουν τα Χιονοδρομικά Κέντρα.

Λατρεύουμε το χιόνι και δεν θέλουμε να αγγίζετε τις σανίδες μας!

Η Ελλάδα μας το καλοκαίρι δίνει ρεσιτάλ με τα νησιά και τις παραλίες, αλλά σίγουρα το Χειμώνα οι πλαγιές θα ντυθούν στα λευκά και θα σε περιμένουν. Ξέρεις εσύ τί εννοώ! Μερικά από τα Χιονοδρομικά της χώρας μας είναι τα παρακάτω.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Ο Παρνασσός είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της Ελλάδας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό από σκιέρ. Λειτουργεί από το 1976 και έχει αλλάξει ριζικά την ποιότητα των γύρω περιοχών. Υπάρχουν δύο διαφορετικές περιοχές τα Κελλάρια και η Φτερόλακκα. Επίσης το 2014 πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού, που αφορούσε τα Κελλάρια.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ

Το χιονοδρομικό μας βρίσκεται στο νομό Πέλλας και αποτελεί σύνορο με τα Σκόπια. Το κέντρο διαθέτει συνολικά δεκατρείς πίστες για αρχάριους μέχρι και έμπειρους σκιέρ, οι οποίες εξυπηρετούνται από τέσσερις διαφορετικούς αναβατήρες.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ

Το Χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου βρίσκεται στο Καρπενήσι.  Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, χωρίς να σημαίνει πως δεν είναι προσεγμένο και περιποιημένο. Υπάρχουν συνολικά 5 αναβατήρες και 15 πίστες με διάφορα όρια δυσκολίας.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΗΛΙΟΥ

Το Χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου βρίσκεται 15 λεπτά μακρυά από το Μέτσοβο και είναι το νεότερο χιονοδρομικό resort της χώρας.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ

Βρίσκεται κοντά στα Τρίκαλα Κορινθίας και πρόκειται για ένα από τα πιο καινούρια χιονοδρομικά, αφού ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007. Δεν διαθέτει τεράστιες πίστες, αλλά είναι μια εύκολη επιλογή για τις πρώτες εμφανίσεις σας στο χιόνι.

Υπάρχουν και άλλες πίστες διαθέσιμες, αλλά θα τις ανακαλύψουμε σε δεύτερο μέρος! Stay tuned…

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα