Άγιε μου Βαλεντίνε….

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Αχχ αυτός ο Άγιος Βαλεντίνος

Πόσα ζευγάρια άραγε περιμένουν με ανυπομονησία την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου? Υπάρχουν αυτοί που χαίρονται πιο πολύ και απ’τα γενέθλια τους. Είναι όμως κι εκείνοι που δεν γιορτάζουν, αλλά όλο και κάποιο ερωτικό μήνυμα περιμένουν να φανεί στο κινητό τους δειλά-δειλά. Ας μην μιλήσω για την ατάκα ”θα μείνεις μόνος σου τέτοια μέρα?” Δηλαδή αν ήμουν μόνη μου και την προηγούμενη ημέρα, τι θα άλλαζε? Είναι κάποιο είδος γρουσουζιάς που θα με κυνηγάει για τα επόμενα 10 χρόνια? Έτσι νιώθω. Μέχρι ώρας πάντως η απάντηση που δίνω είναι μία. ”Εγώ γιορτάζω κάθε μέρα!” Ένα πράγμα όμως, που μετανιώνω κάθε χρόνο είναι που δεν έχω γράψει ένα ωραίο τραγουδάκι να παίζει κάθε 14 Φλεβάρη να τα τσεπώνω, παρέα με ερωτευμένο ταίρι ή και μόνη μου, δεν θα είχε καμία σημασία. Την τούρτα καρδούλα θα την έτρωγα πάντως.

-Τί θα κάνεις του Αγ. Βαλεντίνου?
-Τί θα του κάνω?

Ως ένα σημείο θεωρώ και εγώ την συγκεκριμένη γιορτή ίσως λίγο εμπορική, διότι όλοι βγαίνουν και αρχίζουν να ψωνίζουν από σοκολάτες μέχρι ακριβά κοσμήματα. Λες και τις υπόλοιπες μέρες θα καεί το χέρι τους αν κάνουν ένα δώρο χωρίς σκοπό. Αρχίζουν τις εκπλήξεις και ξαφνικά έχει εμφανιστεί μια μέρα από το πουθενά που τα καταστήματα παίρνουν φωτιά. Οι τσέπες αδειάζουν, τα μαγαζιά γεμίζουν και παντού υπάρχουν αφίσες με καρδιές. Άσε που σκέφτομαι και αυτούς που περιμένουν το δώρο τους, αλλά το ταίρι τους δεν το έχει σκεφτεί και θα μείνουν απογοητευμένοι ως το τέλος της βραδιάς.

Από την άλλη, αν σκεφτούμε την γιορτή καθαρά σαν συναίσθημα, χωρίς δώρα, κάθε Αγίου Βαλεντίνου νομίζω πως θα έπρεπε να υπάρχουν στον ουρανό κόκκινες καρδιές και ένα πελώριο κύμα αγάπης να πλήττει κάθε πολιτεία όσο κρύα και αν είναι. Να μπορεί να γιορτάζει η αγάπη και ο έρωτας, καθαρά και μόνο σαν ιδέα, υποχρεωτικά από όλους για μία ημέρα μόνο. Προσωπικά με συναρπάζει. Χωρίς να επικεντρώνεται σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και ανεξαρτήτως φύλου αυτή η φαντασίωση. Έστω με καλές πράξεις και ρομαντικά λόγια. Ο καθένας με τον τρόπο του, όσο μπορεί. Να μην υπάρχει καθόλου γκρίνια για μία φορά και να ξέρεις πως πρέπει να δώσεις ένα παθιασμένο φιλί υποχρεωτικά σε κάποιον που θες. Νομίζω θα έδινε στην ημέρα σου μια πιο πικάντικη νότα. Ακόμα και τα πιο απλά, να προσφέρεις ένα λουλούδι χωρίς απαραίτητα να το έχεις αγοράσει. Έτσι μόνο για να δείξεις έντονα τα συναισθήματα σου. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το χαρεί και να μην το εκτιμήσει!!
Ειδικά σε μια σχέση, όσο και αν έχει φθαρεί με το χρόνο, εκπλήξεις και ”ενέσεις” αγάπης μπορείς να κάνεις καθημερινά. Δεν χρειάζεται να περιμένεις γιορτές και γενέθλια. Αν όχι καθημερινά, διότι καταλαβαίνω πως δεν περνάς μόνο αγαπημένα και εύκολα, τοποθέτησε την λέξη συχνά. Δείξε στον άλλον πόσο σημαντικός είναι και μην έχεις δεδομένο το ότι σου λέει καλήμερα κάθε πρωί. Δείξε του πως είσαι εσύ αυτός, που θα κρατήσει σήμερα και κάθε μέρα την δική του καρδιά. Στην τελική, μπορεί απλά να ειναι μια αφορμή αυτή η γιορτή, για να έρθεις πιο κοντά στον άλλον. Και αν έχεις όρεξη θα έρθεις και αύριο και μεθαύριο. Και με τον τρόπο αυτό θα χτίσεις τα συναισθήματα σου. Απλά σήμερα, 14 Φλεβάρη, βάλτο σαν υπενθύμιση στο κινητό σου, να δώσεις τον καλό σου λόγο και κάνε την ημέρα κάποιου σημαντική. Η αγάπη είναι ξεχωριστή και πρέπει να γιορτάζει σε κάθε ευκαιρία. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αγάπη και τίποτα να ανθίσει χωρίς αυτή.

Γενικά αν είσαι ελεύθερος, έχω βρεθεί πολλές φορές ελεύθερη αυτή την ημέρα για αυτό και το τονίζω, μπορείς να μεταδώσεις γλυκόλογα και αγάπη ακόμα και αν δεν είσαι ερωτευμένος. Πάντα υπάρχει χρόνος για καλές πράξεις. Και όχι απαραίτητα στο ταίρι σου. Μπορείς να εκτιμήσεις όποιον έχεις δίπλα σου και να του επισημάνεις τί ξεχωριστό και όμορφο έχει για σένα. Πες το και κομπλιμέντο!

Να υπενθυμίσω πως στην πραγματικότητα η ημέρα των ερωτευμένων δεν είναι και τόσο χαρμόσυνη και πως είχαν σημειωθεί πράξεις με βία και πολύ αίμα στην αρχαιότητα. Ευτυχώς που όσοι γιορτάζουν, έχουν τροποποιήσει την ημέρα στην αγαπησιάρικη εκδοχή της. Να και κάτι κάλο που μπορεί να βγει από τα γεγονότα του παρελθόντος. Οι αλλαγές να γίνονται προς βελτίωση.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα

Εσένα σε νοιάζει;

Κάποια πρωινά, που βρίσκω χρόνο, αφήνω το μυαλό μου να περιεργαστεί την κατάσταση γύρω μου ειδικά και όχι, γενικά. Αλήθεια… Πότε ήταν η τελευταία φορά

Περισσότερα

The Cookie Traveller

Για αρχή, πες μας λίγα λόγια για σένα. Που μεγάλωσες? Ονομάζομαι Ελεάννα Κιούκη, είμαι 26 ετών και έχω γεννηθεί/μεγαλώσει στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει Χημικός Μηχανικός

Περισσότερα