Άγιε μου Βαλεντίνε

KSΞN

Φιλιά TS!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Πόσα ζευγάρια περιμένουν πως και πως την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου? Υπάρχουν εκείνοι που χαίρονται περισσότερο ακόμα και από την ονομαστική τους εορτή. Είναι όμως και αυτοί που δεν γιορτάζουν, αλλά όλο και κάποιο ερωτικό μήνυμα περιμένουν να φανεί στο κινητό τους. Που να έπαιρναν και δώρο δηλαδή! Ας μην μιλήσω για την ατάκα του ”θα μείνεις μόνος σου τέτοια μέρα?” Δηλαδή αν ήμουν μόνη μου την προηγούμενη τι έχει να λέει. Θα ήμουν λιγότερο μόνη ή είναι κάποιο είδος γρουσουζιάς που θα με κυνηγάει για 10 χρόνια σαν να έσπασα όλους τους καθρέφτες του σπιτιού? Αν μπορούσα πάντως θα έγραφα ένα ωραίο τραγουδάκι να παίζει κάθε 14 Φλεβάρη να τα τσεπώνω παρέα με ερωτευμένο ταίρι ή και μόνη μου, δεν θα είχε καμία σημασία. Την τούρτα καρδούλα θα την έτρωγα πάντως.

-Τί θα κάνεις του Αγ. Βαλεντίνου?
-Τί θα του κάνω?

Ως ένα σημείο θεωρώ και εγώ την συγκεκριμένη γιορτή ίσως λίγο εμπορική, διότι όλοι βγαίνουν έξω και αρχίζουν ψωνίζουν από σοκολάτες μέχρι ακριβά κοσμήματα. Αρχίζουν τις εκπλήξεις και ξαφνικά έχει εμφανιστεί μια μέρα από το πουθενά που τα μαγαζιά παίρνουν φωτιά. Και κάπου εδώ να σημειώσω πως όλα μου τα χρόνια όταν με ρωτούσαν αν γιορτάζω έδινα κάτι απαντήσεις τύπου ”Εγώ γιορτάζω κάθε μέρα!”

Από την άλλη, κάθε Αγίου Βαλεντίνου νομίζω πως παντού στον ουρανό θα υπάρχουν κόκκινες καρδιές και πως περπατώντας θα βρίσκεις σοκολατάκια και ένα πελώριο κύμα αγάπης θα πλήξει κάθε πολιτεία όσο κρύα και αν είναι. Χωρίς να επικεντρώνεται σε κάποιο συγκεκριμένο αντρικό πρόσωπο αυτή η φαντασίωση. Η ιδέα όμως πως μπορεί να γιορτάζει η αγάπη για μία μέρα κάθε χρόνο, προσωπικά με συναρπάζει. Η σκέψη πως μπορεί σήμερα να σταματήσεις την γκρίνια που σε διακατέχει συνεχώς και να δώσεις ένα φιλί λίγο πιο παθιασμένο, μπορεί να αφήσει στην ημέρα σου μία πιο πικάντικη νότα. Η’ να προσφέρεις ένα τριαντάφυλλο χωρίς απαραίτητα να το έχεις αγοράσει. Έτσι απλά για να δείξεις έντονα τα συναισθήματα σου σε κάποιον. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το χαρεί και να μην το εκτιμήσει!!

Γιατί σε μια σχέση, όσο και αν έχει φθαρεί με το χρόνο, εκπλήξεις και ενέσεις αγάπης μπορείς να κάνεις καθημερινά. Δεν χρειάζεται να περιμένεις γιορτές και γενέθλια. Αν όχι καθημερινά, οκ γιατι καταλαβαίνω πως δεν περνάς μόνο αγαπημένα και εύκολα, τοποθέτησε την λέξη συχνά. Δείξε στον άλλον πως ειναι σημαντικός και μην το έχεις δεδομένο το ότι σου λέει καλήμερα κάθε πρωί. Δείξε του πως είσαι αυτός που θα κρατήσει σήμερα αυτή την υποτιθέμενη κόκκινη καρδιά του. Γιατί μπορεί απλά να ειναι μια αφορμή αυτή η γιορτή να έρθεις πιο κοντά στον άλλον. Και αν έχεις κέφι θα έρθεις και αύριο και μεθαύριο. Απλά σήμερα, 14 Φλεβάρη, δες το σαν μία υπενθύμιση στο κινητό σου, δώσε τον καλό σου λόγο και κάνε την ημέρα σου λίγο πιο ερωτική. Η αγάπη είναι σημαντική και πρέπει να γιορτάζει σε κάθε ευκαιρία. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αγάπη και τίποτα να ανθίσει χωρίς αυτή.

Και αν είσαι ελεύθερος, έχω βρεθεί πολλές φορές ελεύθερη αυτή την ημέρα για αυτό και το τονίζω, μπορείς να μεταδώσεις γλυκόλογα και αγάπη ακόμα και αν δεν είσαι ερωτευμένος. Πάντα υπάρχει χρόνος για καλές πράξεις. Και όχι απαραίτητα στο ταίρι σου. Μπορείς να εκτιμήσεις όποιον έχεις δίπλα σου και να του τονίσεις τί ξεχωριστό και όμορφο έχει. Κάτι σαν κομπλιμέντο!

Να το τονίσω πως στην πραγματικότητα η ημέρα των ερωτευμένων δεν είναι και τόσο χαρμόσυνη και πως είχαν σημειωθεί πράξεις με βία και πολύ αίμα στην αρχαιότητα. Εμείς βέβαια την γιορτάζουμε διαφορετικά. Μήπως να αναθεωρήσουμε όλα τα παραπάνω? Να γιορτάσουμε τελικά?

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα