The Cookie Traveller

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

  • Για αρχή, πες μας λίγα λόγια για σένα. Που μεγάλωσες?

Ονομάζομαι Ελεάννα Κιούκη, είμαι 26 ετών και έχω γεννηθεί/μεγαλώσει στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και πλέον εργάζομαι πάνω σε αυτό, αλλά παράλληλα λατρεύω τις πεζοπορίες και τα ταξίδια – πρωτίστως στην Ελλάδα, και έπειτα στο εξωτερικό. Στα κυριότερα χόμπι μου, συγκαταλέγονται η φωτογραφία και το βίντεο. Παρ’ όλα αυτά ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό στο κομμάτι της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, αλλά της εθελοντικής ορεινής διάσωσης.
  • Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου αυτή για τα ταξίδια;

Με το που αποφοίτησα από τη σχολή, ανακάλυψα το κρυμμένο μου πάθος για τη φωτογραφία και την επεξεργασία βίντεο. Ξεκινώντας λοιπόν να δημοσιεύω όλα αυτά στα social media, κατάλαβα ότι το όνειρό μου ήταν τελικά να ανακαλύπτω ορεινούς προορισμούς και να τους δείχνω στο κόσμο μέσω των περιπετειών μου.

  • Ταξιδεύεις μόνη ή με ομάδα;

Όσο ταξιδεύω παράλληλα με την εργασία μου, διαθέτω χρόνο δυστυχώς μόνο για ομαδικά ταξίδια. Ταξιδεύω λοιπόν με το σύντροφό μου ή με παρέα. Ο Γιάννης κι εγώ είμαστε ζευγάρι τα τελευταία 8 χρόνια και από τον πρώτο κιόλας καιρό αρχίσαμε να εξερευνούμε τα ορεινά τοπία της Ελλάδας, ξεκινώντας από την Ήπειρο! Αγοράσαμε από μια κάμερα και ένα drone και αρχίσαμε να βάζουμε το όνειρό μας σε πράξη!

  • Αγαπημένος προορισμός και γιατί;

Για εντός Ελλάδας, αγαπημένος μου προορισμός είναι μέχρι στιγμής τα Τζουμέρκα, ένα πραγματικά παραμυθένιο μέρος. Ειδικότερα, το μέρος που με συγκλόνισε περισσότερο ήταν η ανάβαση που πραγματοποιήσαμε την άνοιξη στο αλπικό λιβάδι της Βερλίγκα! Για εξωτερικό, μπορώ να πω με μεγάλη αυτοπεποίθηση η χώρα της Ελβετίας και πιο συγκεκριμένα οι Βερνικές Άλπεις ήταν ένα ταξίδι ζωής που πραγματοποιήσαμε με road-trip πέρσι το καλοκαίρι!

  • Καλύτερη και χειρότερη εμπειρία σε ταξίδι;

Επειδή έχω μαζεμένες αρκετές καλές εμπειρίες, θα ξεκινήσουμε με τη πιο δυσάρεστη! Έχει τύχει να κλείσουμε επιστροφή με transit από εξωτερικό, με ξεχωριστά εισιτήρια, και να μπερδευτούμε με την ημερομηνία της 2ης πτήσης. Το αποτέλεσμα ήταν πως δεν καταφέραμε να επιβιβαστούμε στο αεροπλάνο, λέγοντάς μας ότι “Η πτήση που είχατε κλείσει ήταν χθες!” και να κάνουμε overnight stay στο αεροδρόμιο. Καθόλου καλή εμπειρία!
Όσο για την καλύτερη εμπειρία που είχα ποτέ σε ταξίδι, θα έλεγα αυτή στο πιο πρόσφατο ταξίδι μας στην Ελβετία, που ανεβήκαμε στον υψηλότερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης. Ενώ για Ελλάδα, θα έλεγα η συναρπαστική μας πεζοπορία στον υψηλότερο καταρράκτη της χώρας στο Κεφαλόβρυσο, στα Τζουμέρκα, ξεκινώντας από το καταφύγιο Πραμάτων.

  • Είναι δύσκολη η οργάνωση πριν την αναχώρηση; Πόση προετοιμασία θέλει;

Εξαρτάται για τι σκοπό πηγαίνουμε! Στην περίπτωση που πάμε για κάποια συνεργασία, γύρισμα ή συνέντευξη, θα έχουμε σίγουρα φροντίσει για ένα ακριβέστατο πλάνο με όλα τα μέρη που θέλουμε να επισκεφτούμε, στο οποίο συμπεριλαμβάνουμε αξιοθέατα και λίγα ιστορικά στοιχεία, κόστη και εναλλακτικές σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Εναλλακτικά, έχει τύχει να πάμε σε ταξίδι αναψυχής τελευταία στιγμή!

  • Ποιο είναι το πιο απαραίτητο αντικείμενο που πρέπει να έχεις μαζί σου;

Για ευνόητους λόγους και μόνο: η κάμερα μου!

  • Τα ταξίδια σου σε έχουν κάνει να δεις λίγο διαφορετικά την ζωή από ό,τι πριν;

Ε-ν-ν-ο-ε-ί-τ-α-ι ! Τα ταξίδια μου άλλαξαν ολόκληρη τη κοσμοθεωρία μου από τα φοιτητικά μου χρόνια και μετά! Και όταν λέω κοσμοθεωρία, το εννοώ.

  • Υπάρχει κάποιο μέρος που δεν θέλεις να πας;

Δε νομίζω πως υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μέρος που δε θα ήθελα να το επισκεφτώ. Ακόμα και όταν δεν αδημονώ να επισκεφτώ έναν συγκεκριμένο τόπο, επειδή πιθανώς έχω διαβάσει από άλλους ότι δεν αξίζει ή ότι δεν έχει ιδιαίτερα αξιοθέατα να δεις ή να θαυμάσεις, θα βάλω πρόκληση στον εαυτό μου να καταρρίψω τις φήμες αυτές και να αποδείξω ότι παντού υπάρχουν ονειρεμένα μέρη στον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κοιτάξει κάποιος πιο… προσεκτικά.

  • Κάτι που ετοιμάζεις στο μέλλον;

Σαν άμεσο μελλοντικό στόχο έχω να συνεχίσω να αναπτύσσω το κανάλι μου, στο YouTube μαζί με την ανερχόμενη πεζοπορική σειρά μας «Πας Γη-ρεύοντας». Ακόμα για φέτος, ετοιμάζω και ένα meet up που θα πραγματοποιηθεί σε κάποιο βουνό της Αθήνας για να γνωριστούμε όλοι και να πεζοπορήσουμε μαζί παρέα! Πιο μακροχρόνια, ομολογώ πως το όνειρο μου σαν Ελεάννα, είναι πως κάποια μέρα, θα καταφέρω να προβάλλω τη σειρά του «Πας Γη-ρεύοντας» στο τηλεοπτικό κοινό, όπου θα το ταξιδεύω σε διάφορες πεζοπορίες από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, έχοντας βέβαια μέσα πάντα αναλλοίωτο το στοιχείο του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα