Σάρα Τζέσικα Πάρκερ! Γοητευτική και ακομπλεξάριστη

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Ποιος δεν θυμάται την πολυσυζητημένη πρωταγωνίστρια Σάρα Τζέσικα Πάρκερ (Sarah Jessica Parker) από το Sex and the city για τις ακριβές και κομψές στιλιστικές της επιλογές ή για τον χαρακτήρα που όλες θα θέλαμε να μοιάσουμε σε κάποιο κομμάτι.

Τα χρόνια περνάνε και αν κι ακόμα παρακολουθούμε τα επεισόδια από την τότε πικάντικη σειρά, δεν ξεχνάμε τα πρόσωπα που έπαιζαν και μας έκαναν να τρελαινόμαστε μέσα στους αγαπημένους μας ρόλους.

Πρόσφατα διάβασα μία συνέντευξη που είχε δώσει στη Vogue και αφορούσε την εμφάνισή της και τις αλλαγές που υπάρχουν καθώς ο χρόνος, όπως είναι λογικό, επηρεάζει και την ίδια.

«Ξέρω την εικόνα μου. Δεν έχω επιλογή. Τι να κάνω; Να σταματήσω τον χρόνο; Να εξαφανιστώ;»είπε…

Η εμμονή με την εμφάνιση μας αποτελεί πλέον σύνηθες φαινόμενο και όσο ο καιρός κυλάει αυτό μεγαλώνει όλο και περισσότερο, σε σημείο να μπορείς να το χαρακτηρίσεις εύκολα προβληματικό. Πάντα μας επηρέαζε η εμφάνιση, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό ώστε να προκαλέσει στον άλλον αντιδράσεις και να τον κάνει να αισθανθεί άβολα. Και συγκεκριμένα αναφέρομαι στις αλλαγές της εμφάνισης λόγω ηλικίας. Μια γυναίκα που μεγαλώνει απαγορεύεται να την κρίνεις επειδή έβγαλε άσπρα μαλλιά ή προστέθηκαν ρυτίδες στο πρόσωπό της. Είναι κάτι φυσικό κι επόμενο. Είναι κάτι που θα συμβεί σε όλους, όσο κι αν θες να επηρεάσεις το αποτέλεσμα με αισθητικές επεμβάσεις.

«Αισθάνομαι λες και ο κόσμος δε θέλει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, λες και τους αρέσει να πονάμε εξαιτίας αυτού που είμαστε σήμερα, είτε επιλέγουμε να γεράσουμε φυσικά και να μη δείχνουμε τέλειες, είτε κάνουμε κάτι για να νιώσουμε καλύτερα»είπε…

Υπάρχουν γυναίκες που κοιτάζονται στον καθρέφτη και πραγματικά χαίρονται που ο χρόνος περνάει από πάνω τους σιγά σιγά. Έχουν καταλάβει πως η εμφάνιση είναι κάτι που αλλάζει και έχουν επικεντρωθεί στο να εξελίξουν άλλα πράγματα του χαρακτήρα και της προσωπικότητας τους. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν στιγμές που κάτι έχεις ακούσει και σε έχει ενοχλήσει καθώς οι άλλοι μπαίνουν στην διαδικασία να σχολιάσουν τα γκρίζα σου μαλλιά, καλή ώρα, αντί να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο πιο σημαντικό πάνω σου.

Και έρχομαι στο ερώτημα! Γιατί να είναι άσχημο και λάθος να μεγαλώνει μία γυναίκα? Η γυναικεία εικόνα πρέπει να βρίσκεται πάντα στην κορυφή της πυραμίδας? Κι αν εγώ δεν θέλω να βάψω τα γκρίζα μου μαλλιά, πρέπει αυτό να είναι κατακριτέο? Πριν λοιπόν σχολιάσεις μια πιο μεγάλη γυναίκα ή μία γυναίκα που δεν είναι τόσο μεγάλη αλλά η φύση της την κάνει να φαίνεται μεγαλύτερη, σκέψου πως μπορεί να είναι επιλογή της και να της αρέσει ο εαυτός της όπως είναι. Ο κάθε ένας έχει τα δικά του πρότυπα και τα δικά του γούστα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως – ΕΣΥ – μπορείς να το σχολιάσεις. Όχι δεν σηκώνουν όλα σχολιασμό!

Έχεις σκεφτεί πως κάποια μέρα ίσως θα ήταν επίτευγμα αν σταματούσαμε τους σχολιασμούς γενικά? Σε κάθε τομέα. Υπάρχει κόσμος που νιώθει καλά, νιώθει εντάξει με την εμφάνιση του και δεν σε θέλει εκεί να σε ακούσει να τον κριτικάρεις.

Κάποια μέρα τα φίλτρα, η ομορφιά και η νεότητα θα αρχίσει να χάνεται. Έχεις αναρωτηθεί τότε τί θα σου μείνει?

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα