Μαγειρεύω με τον Ασημάκη Χανιώτη

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Του έδωσα τον χώρο της κουζίνας μου και μου έδωσε μία πεντανόστιμη συνταγή. Ο Ασημάκης Χανιώτης είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, με ένα αστέρι Michelin κάτω από το όνομα του σε ηλικία μόλις 30 ετών. Ευγενικός, καθόλου σνομπ και με απεριόριστη ανοχή που με άφησε να του κάνω 10 ερωτήσεις στο λεπτό.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
μια σπαλομπριζόλα με δύο κόκαλα
50γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
αλάτι
ελαιόλαδο
θυμάρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την μπριζόλα…
-πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι κάθε μεριά από το κομμάτι κρέατος, ακόμα και στα κόκαλα.
-ρίχνουμε στο τηγάνι 50ml λάδι.
-τηγανίζουμε από κάθε πλευρά την μπριζόλα και από τις πλευρές που έχει κόκαλα, γύρω στα 4 λεπτά την κάθε πλευρά σε υψηλή θερμοκρασία.
-περίπου 3 λεπτά πριν βγάλουμε την μπριζόλα, ρίχνουμε 50γρ. βούτυρο, θυμάρι και ανακατεύουμε.
-μετά περνάμε την μπριζόλα στο φούρνο στους 100 βαθμούς και την αφήνουμε να ψηθεί για δύο ώρες. -κάθε 30 λεπτά την γυρνάμε (δηλαδή θα την γυρίσουμε 4 φορές συνολικά).

Για την σάλτσα….
-κόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες σε φέτες.
-τις ρίχνουμε στο τηγάνι που είχαμε το κρέας και τις σοτάρουμε όλες μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
-μετά τις βάζουμε στο μούλτι και τις χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ομοιόμορφη σάλτσα.

 

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα