Χριστίνα Φλαμπούρη. Κάνε το αδύνατο, δυνατό.

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Βλέπουμε ένα εκατομμύριο διαφορετικά θέματα στην τηλεόραση και στα περιοδικά για μόδα, για μουσική και ότι άλλο ενδιαφέρει σε καθημερινή βάση τους ανθρώπους. Αναρωτιέμαι όμως, που είναι αυτές οι αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις που θα σου δώσουν κάτι όταν τις διαβάσεις? Αυτά που πρέπει να ακουστούν! Οι εποχές περνούν και οι τάσεις αλλάζουν. Υπάρχουν όμως κάποιοι που έχουν καταφέρει το πιο δύσκολο κομμάτι και ευτυχώς μπορούν να στο δείξουν με τον καλύτερο τους τρόπο.

Ακούγοντας την Χριστίνα Φλαμπούρη, συνειδητοποιείς πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το τί μπορεί να κάνει κάποιος αν έχει θέληση να φτάσει ψηλά. Η επικοινωνία με τέτοιους ανθρώπους που έχουν καταφέρει να εξωτερικεύσουν τόσο καλά την δύναμη που κρύβουν μέσα τους, σου βγάζει άλλα συναισθήματα. Η έκφραση της Χριστίνας και ο τρόπος της όταν μιλάει για ότι έχει πραγματοποιήσει, σε πείθει πως και εσύ μπορείς. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε ακόμα και αν πρέπει να παλέψεις σκληρά.
Όταν την βλέπεις αναγνωρίζεις μία καθημερινή κοπέλα γραφείου που τρέχει να προλάβει τα πάντα, όσο πιεσμένο χρόνο κι αν έχει. Αν σου πει όμως πως έχει ολοκληρώσει το «7 Summits», την μοναδική αυτή ορειβατική πρόκληση, τότε ίσως την βάλεις σε μία κατηγορία μόνη της. Λίγο πιο ξεχωριστή. Πρόκειται για τις κορυφές 7 ηπείρων.

Μέσα λοιπόν στην καθημερινότητα της είχε εντάξει και την ορειβασία. Και όλα ξεκίνησαν αναφέρει, όταν την προσκάλεσαν να πάει εκδρομή για αναρρίχηση και δυστυχώς δεν τα πήγε καλά. Κουραζόταν, φοβόταν και είχε πιεστεί πολύ. Αργότερα επειδή είχε απογοητευτεί με τον εαυτό της ξεκίνησε μαθήματα αναρρίχησης για να ξεπεράσει κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο για εκείνη. Ήταν η αρχή και ένα βήμα για το πως θα νιώθει εκείνη καλύτερα με κάτι που της δημιουργούσε στρες. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η αγάπη της για όσα κατάφερε τα επόμενα χρόνια με την ορειβασία.

Ο στόχος θέλει θέληση, να λες άλλη μια μέρα-άλλη μία μέρα, και θα φτάσεις!

Στο ορειβατικό βιογραφικό της έχει κατακτήσει την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης το Ελµπρούς στον Καύκασο. Συνέχισε στην κορυφή της Αφρικής το Κιλιµάντζαρο στην Τανζανία, της Βόρειας Αµερικής το Ντενάλι στην Αλάσκα, το Κάρστενς στην Παπούα της Ωκεανίας, στην Ακονκάγκουα της Νοτίου Αµερικής στην Αργεντινή. Τον Μάιο του 2019 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πάτησε στην υψηλότερη κορυφή του κόσµου, το Έβερεστ στην Ασία, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 ολοκλήρωσε τον στόχο της στο Βίνσεν στην Ανταρκτική, η οποία πραγµατοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οµοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Όλα αυτά βγήκαν εις πέρας μέσα σε τρεισήμισι χρόνια.

Εξηγεί πως η έλλειψη οξυγόνου, το υπερβολικό κρύο, ο αέρας και άλλοι παράγοντες κάνουν όλο το κλίμα και τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα εξαντλητικές για όλους τους ανθρώπους που αποτελούν ομάδα στο βουνό. Το φαγητό και ο εξοπλισμός είναι άλλος ένας παράγοντας εξίσου δύσκολος. Ο οργανισμός και το σώμα μας όμως είναι φτιαγμένος να συνηθίζει οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση και να προσαρμόζεται σε αυτή, όσο περίεργο και αν φαίνεται. Με τον δικό του χρόνο και τρόπο.

Πιστεύω πως όλο αυτό που έχει ζήσει, της δίνει δύναμη για ζωή και αγάπη για τα απλά καθημερινά πράγματα που σίγουρα δεν είναι δεδομένα για κανέναν. Μιλάει για τις καταστάσεις που πέρασε με ένα τεράστιο χαμόγελο κι ας γνωρίζει πόσο δύσκολες ήταν. Υπενθυμίζει πως ο στόχος για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικός. Η θέληση όμως για να τα καταφέρει και το πάθος για όλο αυτό που θα πραγματοποιήσει στο τέλος, μέρα με τη μέρα γίνεται ένας χάρτης μέχρι να βρεις τον θησαυρό. Αρκεί να βγάλει ο καθένας την δύναμη που κρύβει μέσα του.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα

Εσένα σε νοιάζει;

Κάποια πρωινά, που βρίσκω χρόνο, αφήνω το μυαλό μου να περιεργαστεί την κατάσταση γύρω μου ειδικά και όχι, γενικά. Αλήθεια… Πότε ήταν η τελευταία φορά

Περισσότερα

The Cookie Traveller

Για αρχή, πες μας λίγα λόγια για σένα. Που μεγάλωσες? Ονομάζομαι Ελεάννα Κιούκη, είμαι 26 ετών και έχω γεννηθεί/μεγαλώσει στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει Χημικός Μηχανικός

Περισσότερα