Δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

KSΞN

Φιλιά TS!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Τα παιδιά τρελαίνονται να ζωγραφίζουν. Είναι τα χρώματα, είναι που πασαλείβονται, είναι ίσως που μπορούν να αποτυπώσουν στο χαρτί ότι σκέφτονται με το δικό τους τρόπο. Αν τους αρέσει, πρέπει σαν μεγαλύτερος να τους δώσεις επιπλέον ερεθίσματα. Μην τα αποθαρρύνεις γιατί εκφράζονται μέσα από αυτό. Και μην ξεχνάς πως είναι σημαντικό για να εξασκούν τις ικανότητες τους.

Δες λοιπόν κάποιους τρόπους για να κάνεις την φαντασία τους να δουλέψει.

  • Αγοράστε δαχτυλομπογιές, καθίστε αναπαυτικά στο χώρο σας, φορέστε ρούχα για λέρωμα και ξεκινήστε. Αν αγαπάνε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές, θα ξετρελαθούν αν ζωγραφίσουν με τα χεράκια τους. Χρησιμοποιήστε κουτάλια, μπατονέτες, βαμβάκι και ότι άλλο ασφαλές αξεσουάρ έχετε στο σπίτι για να φτιάξετε σχέδια πιο εύκολα.
  • Μπορείτε να βρείτε μεγάλες πέτρες και να τις ζωγραφίσετε. Να τις αφήσετε να στεγνώσουν και να τις στολίσετε στο μπαλκόνι σας, στις γλάστρες ή όπου αλλού σας αρέσει. Αγόρασε νερομπογιές και μάθε στο παιδί σου πώς θα φτιάξει ωραία προσωπάκια πάνω στις πέτρες.
  • Πάρτε μπογιές και λευκά χαρτιά. Πάρτε μαζί και πλαστικά καλαμάκια από αυτά που πίνεις τον καφέ σου.  Στάξτε αρκετό χρώμα σε ένα μεγάλο χαρτί και με τα καλαμάκια ξεκινήστε να φυσάτε πάνω στη μπογιά. Θα δημιουργηθούν διάφορα σχέδια. Μόλις τελειώσετε το αφήνετε στον ήλιο να στεγνώσει και έπειτα με τους μαρκαδόρους προσπαθήστε να ζωγραφίσετε όσα περισσότερα σχέδια μπορείτε βάση των γραμμών που έχετε ήδη κάνει.
  • Πάρτε παλιά ρούχα που έχετε βαρεθεί να φοράτε. Ζωγραφίστε ότι λευκό ρούχο έχετε και όχι μόνο. Δώστε του ζωή. Έπειτα μπορείτε να το φορέσετε αν έχετε πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα.
    Θα δημιουργήσετε έτσι με έναν διαφορετικό τρόπο που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά.
  • Τελευταίο και καλύτερο θεωρώ ειναι να ζωγραφίσετε ο ένας τον άλλον. Τί εννοώ?
    Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε χρώματα που ειναι κατάλληλα για το δέρμα και να ζωγραφίσετε τα πρόσωπα σας. Θα γελάσετε, θα βγάλετε αστείες φωτογραφίες και θα διασκεδάσετε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα