Δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Έχεις τα παιδιά στο σπίτι και τρέχουν άσκοπα από εδώ και από εκεί? Μπορείς να βρεις δημιουργικούς τρόπους να τα απασχολήσεις, χωρίς φωνές και γκρίνιες. Θα σου δώσω μερικές ιδέες.

Είναι σημαντικό για να εξασκούν τις ικανότητες τους.

Τα παιδιά τρελαίνονται να ζωγραφίζουν. Είναι τα χρώματα, είναι που πασαλείβονται, ίσως είναι που μπορούν να αποτυπώσουν στο χαρτί ότι σκέφτονται με το δικό τους τρόπο. Αν τους αρέσει, πρέπει σαν μεγαλύτερος να τους δώσεις επιπλέον ερεθίσματα. Μην τα αποθαρρύνεις γιατί εκφράζονται μέσα από αυτό. Και μην ξεχνάς πως είναι σημαντικό για να εξασκούν τις ικανότητες τους.

Δες λοιπόν κάποιους τρόπους για να κάνεις την φαντασία τους να δουλέψει.

  • Αγοράστε δαχτυλομπογιές, καθίστε αναπαυτικά στο χώρο σας, φορέστε ρούχα για λέρωμα και ξεκινήστε. Αν αγαπάνε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές, θα ξετρελαθούν αν ζωγραφίσουν με τα χεράκια τους. Χρησιμοποιήστε κουτάλια, μπατονέτες, βαμβάκι και ότι άλλο ασφαλές αξεσουάρ έχετε στο σπίτι για να φτιάξετε τα σχέδια σας ευκολότερα.
  • Μπορείτε να βρείτε μεγάλες πέτρες και να τις ζωγραφίσετε. Να τις αφήσετε να στεγνώσουν και να τις στολίσετε στο μπαλκόνι σας, στις γλάστρες ή όπου αλλού σας αρέσει. Αγόρασε νερομπογιές και μάθε στο παιδί σου πώς θα φτιάξει όμορφα προσωπάκια πάνω στις πέτρες. Ευκαιρία να του μάθεις τα συναισθήματα. Φτιάξτε προσωπάκι λυπημένο, προσωπάκι χαρούμενο και ότι άλλο συναίσθημα μπορεί να αποτυπωθεί στο προσωπάκι του.
  • Πάρτε μπογιές και λευκά χαρτιά. Πάρτε μαζί και πλαστικά καλαμάκια από αυτά που πίνεις τον καφέ σου. Στάξτε αρκετό χρώμα σε ένα μεγάλο χαρτί και με τα καλαμάκια ξεκινήστε να φυσάτε πάνω στη μπογιά. Θα δημιουργηθούν διάφορα σχέδια. Μόλις τελειώσετε το αφήνετε στον ήλιο να στεγνώσει και έπειτα με τους μαρκαδόρους προσπαθήστε να ζωγραφίσετε όσα περισσότερα σχέδια μπορείτε, βάση των γραμμών που έχετε ήδη κάνει.
  • Πάρτε παλιά ρούχα που έχετε βαρεθεί να φοράτε. Ζωγραφίστε ότι λευκό ρούχο έχετε και όχι μόνο. Μπορείτε να κόψετε και μερικά σχήματα πάνω του. Δώστε του ζωή. Έπειτα μπορείτε να το φορέσετε αν έχετε πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα. Έτσι θα δημιουργήσετε πάνω στα ρούχα σας, με έναν διαφορετικό τρόπο που σίγουρα θα ξετρελάνει τα παιδιά.
  • Τελευταίο και καλύτερο θεωρώ ειναι να ζωγραφίσετε ο ένας τον άλλον. Τί εννοώ?
    Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρετε χρώματα που ειναι κατάλληλα για το δέρμα και να ζωγραφίσετε ο ένας τον άλλον, στα πρόσωπα σας. Θα γελάσετε, θα βγάλετε αστείες φωτογραφίες και θα διασκεδάσετε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Τα παιδιά θέλουν χρόνο με τους γονείς τους, ακόμα και αν δεν είναι κάτι τρομερό αυτό που θα κάνουν. Αρκεί να είστε κοντά και να μαθαίνει μέσα από εσάς.
Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα