Πως θα γίνει παιχνίδι το βούρτσισμα των δοντιών?

KSΞN

Φιλιά TS!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Το πιο σημαντικό στο πρωινό ξύπνημα ενός παιδιού είναι πρώτα να φάει ένα καλό πρωινό γεμάτο ενέργεια και έπειτα να πλυθεί.

Αν στο πρώτο σκέλος τα πας περίφημα, αλλά δυσκολεύεσαι στο δεύτερο, μπορώ να σου αναφέρω μερικούς έξυπνους τρόπους για να κάνεις την δική σου καθημερινότητα ευκολότερη, χωρίς φωνές και αρνήσεις.

  1. Διώξε μακρυά την γκρίνια. Το να πεις στο παιδί ”Πλύνε τα δόντια σου” και να το κάνει χωρίς αντίρρηση δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα. Πάρε και εσύ την δική σου οδοντόβουρτσα και κάνε του παρέα. Βούρτσισε και εσύ τα δόντια σου ταυτόχρονα μαζί του. Μπορεί να σε μιμηθεί πιο εύκολα από το να περιμένεις από πάνω του να το κάνει μόνο του. Είναι ευκαιρία να του δείξεις και τον σωστό τρόπο.
  2. Είναι λογική η απροθυμία του παιδιού για αυτό πρέπει ΕΣΥ να βάλεις το πλύσιμο των δοντιών του στην καθημερινότητά του. Και μετά από αυτό θα έρθει η επιβράβευση. Πάρε ένα άλμπουμ για αυτοκόλλητα και κάθε μέρα μετά το βούρτσισμα, ανάλογα με το πόσο καλή δουλειά έχει κάνει, χάρισε του και ένα αυτοκόλλητο. Έτσι θα του δημιουργήσεις και κίνητρο. Αν δεν είναι αυτοκόλλητο, μπορεί να είναι οποιαδήποτε άλλη έκπληξη.
  3. Το κατάφερες να πλύνει τα δόντια του, αλλά όλη η διαδικασία που έκανε διήρκεσε όλο και όλο 10δευτερόλεπτα? Πάρε το κινητό σου και βάλε το αγαπημένου του τραγούδι. Μάθε στο παιδί σου πως πρέπει να πλύνει τα δόντια του μέχρι να τελειώσει το τραγούδι. Σίγουρα θα τα πλύνει και ίσως κουνιέστε και οι δύο μαζί στο ρυθμό της μουσικής.
  4. Άλλο παιχνίδι εξίσου ωραίο είναι να αγοράσεις μία μικρή κλεψύδρα και να την έχεις στο μπάνιο. Άσε να την αναποδογυρίσει μόνο του, όταν ξεκινήσει το βούρτσισμα και να σταματήσει όταν τελειώσει και η κλεψύδρα. Θα ξέρει και θα παρακολουθεί την κλεψύδρα καθώς κινείται αργά αργά.
  5. Πάρε στο παιδί σου μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Πέρα από τα χρώματα και τα σχέδια που θα το ξετρελάνουν, θα κάνει το βούρτσισμα των δοντιών παιχνιδάκι. Να ξέρεις πως έχει μικρές διαδοχικές δονήσεις και ενημερώνει το παιδί πότε πρέπει να σταματήσει το βούρτσισμα.
  6. Παιχνίδι με ήχους. Βούρτσισε εσύ τα δόντια του παιδιού και βάλε το να κάνει ήχους με τα φωνήεντα. Μέχρι να πείτε όλα τα φωνήεντα θα έχετε βουρτσίσει και όλα τα δοντάκια παρέα. Με το ααα βουρτσίστε τα μέσα δοντάκια ή με το ιιι τα μπροστινά.
  7. Κάνε και κανένα διαγωνισμό! Για να ελέγξουμε στο καθρέφτη ποιος τα βούρτσισε καλύτερα? Αα κάποιος θα πάρει και άλλο δωράκι!
Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα