Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη A βοηθάει τον οργανισμό στην σωστή ανάπτυξη, αλλά και στις λοιμώξεις. Κρατάει δυνατό το ανοσοποιητικό σύστημα οπότε γίνεται ασπίδα τους μήνες που χρειάζονται επιπλέον τόνωση. Είναι σύμμαχος της καλής όρασης ιδιαίτερα στα παιδιά. Πηγές πλούσιες σε βιταμίνη A έχουν τα καρότα, το συκώτι, ο κρόκος αυγού, οι πορτοκαλί πιπεριές, οι γλυκοπατάτες, η κολοκύθα, το μάνγκο, το πεπόνι κ.α.

Βιταμίνη Β

Το σύμπλεγμα βιταμινών B είναι σημαντικό για την ενεργοποίηση του οργανισμού. Η ενέργεια του παιδιού είναι από τα πιο βασικά, καθώς το βοηθάει σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Επίσης βελτιώνει τον μεταβολισμό του. Πηγές πλούσιες σε βιταμίνη B έχουν τα τρόφιμα ολικής άλεσης, το κοτόπουλο, το ψάρι, τα φασόλια, το γάλα κ.α.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C καθημερινά βοηθάει τον οργανισμό στα κρυολογήματα και στις ιώσεις ενώ παράλληλα φτιάχνει έναν πιο γερό οργανισμό. Ειδικότερα τον χειμώνα που οι μέρες είναι πιο κρύες χρειάζονται μεγαλύτερη ”δόση”Πηγές πλούσιες σε βιταμίνη C είναι το πορτοκάλι, η φράουλα, οι πιπεριές, η ντομάτα, το μπρόκολο, ο ανανάς, το κουνουπίδι, το ακτινίδιο, το μάνγκο κ.α.

Βιταμίνη D

Όταν βρισκόμαστε στον ήλιο το δέρμα παράγει βιταμίνη D. Ένα παιδί την χρειάζεται καθημερινά για να έχει γερά οστά και γερά δόντια. Η βιταμίνη D βοηθά τον οργανισμό να απορροφά το ασβέστιο ευκολότερα. Πηγές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι τα μανιτάρια, τα λιπαρά ψάρια, ο κρόκος αυγού κ.α. Μην ξεχνάς πως η καλύτερη πηγή βιταμίνης D είναι το φως του ήλιου.