Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1966 στα γενέθλια του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου), με σκοπό την υπενθύμιση του σημαντικού ρόλου των βιβλίων στη ζωή των παιδιών.
Πέρα από τα παιδιά, πρέπει να δώσουν σε όλο αυτό την απαραίτητη προσοχή και οι μεγάλοι, διότι είναι εκείνοι που με τον τρόπο τους θα μπορέσουν να τους δείξουν πως να τα αγαπάνε. Είναι σημαντικό κάποιος ενήλικας να μην σκοτώσει την έπαρση που έχει το παιδί για το διάβασμα.

Με πρωτοβουλία της IBBY, αλλά και των εθνικών τμημάτων της, κάθε χρόνο οργανώνονται εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις για να τιμήσουν την συγκεκριμένη ημέρα.

Όταν διαβάζω ένα καλό βιβλίο, εύχομαι η ζωή μου να διαρκούσε 3000 χρόνια.
Έμερσον, Αμερικανός φιλόσοφος

Το βιβλίο σου προσφέρει σημαντικότερα πράγματα από την τηλεόραση και το internet που στις σημερινές ημέρες είναι στην κορυφή της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας μας.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως κάθε φορά που διαβάζεις κάτι, μπορείς να δημιουργείς εσύ τις εικόνες και να εξασκείς την φαντασία σου. Εκεί κρύβεται ένας τεράστιος κόσμος με πολλά μέρη και πολύχρωμα πλάσματα. Εκεί δεν μπορεί κανένας να σου βάλει όρια και χρόνο. Μπορείς να πας οπουδήποτε. Να δεις όσα πράγματα θες και να φτιάξεις άλλα τόσα καινούργια. Μέσα από ένα βιβλίο μπορεί ένα παιδί να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του. Τους δημιουργούνται καταστάσεις και ερωτήματα.

Να ξέρεις, πως ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έχουμε τεράστια γκάμα από παιδικά βιβλία γεμάτα νόημα και αξίες. Επιλογές για να βρεις ότι πραγματικά σου αρέσει . Η γνώση που θέλεις να πάρεις είναι στο δικό σου χέρι και στην δική σου επιλογή.

Οι άνθρωποι μπορούν να χάσουν τις ζωές τους στις βιβλιοθήκες. Θα πρέπει να προειδοποιούνται.
Σωλ Μπέλοου, Καναδοαμερικανός συγγραφέας

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα

Εσένα σε νοιάζει;

Κάποια πρωινά, που βρίσκω χρόνο, αφήνω το μυαλό μου να περιεργαστεί την κατάσταση γύρω μου ειδικά και όχι, γενικά. Αλήθεια… Πότε ήταν η τελευταία φορά

Περισσότερα

The Cookie Traveller

Για αρχή, πες μας λίγα λόγια για σένα. Που μεγάλωσες? Ονομάζομαι Ελεάννα Κιούκη, είμαι 26 ετών και έχω γεννηθεί/μεγαλώσει στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει Χημικός Μηχανικός

Περισσότερα