Βασιλικός πολτός

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Να ξέρεις πως τέτοιο διατροφικό στοιχείο όμοιο με τον βασιλικό πολτό, δύσκολα θα βρεις και ιδιαίτερα στην φύση.

Για την ιστορία…

Ο βασιλικός πολτός υπάρχει στην ζωή μας από τα πολύ παλιά χρόνια. Στην αρχαία Αίγυπτο έλεγαν πως διατηρούσαν τα σώματα τους νέα και υγιή λόγω του βασιλικού πολτού. Ήταν για αυτούς κάτι σαν νέκταρ, το ελιξήριο της εποχής.

Συγκεκριμένα λοιπόν, δεν τρώει όλη η κυψέλη από αυτό αυτό. Ο βασιλικός πολτός φτιάχνεται και είναι η τροφή της βασίλισσας και των προνυμφών της, που μελλοντικά θα γίνουν κι εκείνες βασίλισσες. Με αυτό τον τρόπο, μόνο εκείνες ξεχωρίζουν από τους υπολοίπους μέσα στην κυψέλη.

Το χρώμα του είναι λευκό και έχει παχύρρευστη υφή. Η γεύση του είναι λίγο ξινή κι αυτό οφείλεται στο χαμηλό pH που έχει. Από το χρώμα καταλαβαίνεις αν ο βασιλικός πολτό που έχεις αγοράσει είναι καλός.
Κάθε φορά που αγοράζεις βασιλικό πολτό σου δίνουν μαζί κι ένα πλαστικό, ειδικό κουταλάκι για μπορείς να υπολογίσεις την δοσολογία που πρέπει να τρως καθημερινά. Φυλάσσεται στο ψυγείο ώστε να μην αλλοιωθεί. Η συνιστώμενη δοσολογία για τους ενήλικες είναι 0,5 κουταλάκι βασιλικού πολτού, δηλαδή λίγο, ίσα στην άκρη του πλαστικού κουταλιού. Συγκεκριμένα πρέπει να καταναλώνεται μόνο πρωινή ώρα πριν από οποιαδήποτε άλλη τροφή, νηστικοί, κάτω από τη γλώσσα.

Το σημαντικότερο πέρα από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει όπως βιταμίνες ιχνοστοιχεία, χαλκό, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο κ.ά. έχει και 17 διαφορετικά αμινοξέα, πολλά από τα οποία ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παράγει μόνος του και τα καλύπτει από τις τροφές.

Τί πραγματικά μας προσφέρεις πέρα από όλα αυτά?:

 • ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
  Ο βασιλικός πολτός δίνει ενέργεια στον οργανισμό και δημιουργεί μία ευχάριστη διάθεση για να ξεκινάς καθημερινά την μέρα σου. Κάτι σαν να σκοτώνει την εξάντληση.
 • ΜΝΗΜΗ
  Λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του βασιλικού πολτού, ενισχύεται η μνήμη και η συγκέντρωση του εγκεφάλου καθώς ηρεμεί και το κεντρικό νευρικό σύστημα.
 • ΔΕΡΜΑ
  Ο βασιλικός πολτός σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται πως έχει επουλώσει διάφορες πληγές ή δερματικά προβλήματα όπως κοκκινίλες κ.ά. που φαίνεται να ταλαιπωρούν κάποιους για αρκετό καιρό. Έρευνες έχουν δείξει πως η πρόσληψη βασιλικού πολτού σε καθημερινή βάση, έχει βελτιώσει τα επίπεδα κολλαγόνου στον οργανισμό.
 • ΠΙΕΣΗ
  Ο βασιλικός πολτός έχει ιδιότητες που ρίχνουν την αρτηριακή πίεση και χαλαρώνουν τα κύτταρα.
 • ΣΑΚΧΑΡΟ- ΔΙΑΒΗΤΗΣ
  Μετά από έρευνα που έγινε, άνθρωποι με σάκχαρο έπαιρναν καθημερινά βασιλικό πολτό, παρατηρήθηκε βελτίωση των επιπέδων ζαχάρου, του λιπιδαιμικού προφίλ, αλλά και του οξειδωτικού στρες. έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος αρκετά γρήγορα.
ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν μπορούν όλοι να καταναλώνουν βασιλικό πολτό. Πρώτα πρώτα πρέπει να έρθουν σε συζήτηση με τον γιατρό τους άτομα τα οποία πάσχουν από άσθμα, αλλεργίες, χαμηλή πίεση ή ακόμα και γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα