Τσάι για όλους

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Οι άνθρωποι που λατρεύουν το τσάι, όπως εγώ, νιώθουν πως από την πρώτη στιγμή της διαδικασίας για να το ετοιμάσουν, μπαίνουν σε ένα είδος ιεροτελεστίας. Το άρωμα, το χρώμα και τέλος η στιγμή που θα φτάσεις στη γεύση είναι κάτι μοναδικό. Ναι για το τσάι μιλάω. Είτε σε φακελάκια, είτε όχι, μπορεί να είναι γευστικότατο.

Χαλαρωτικό, τσάι για ενέργεια, αδυνατίσματος, υπάρχουν πολλές επιλογές για όλες τις προτιμήσεις. Κατά την γνώμη μου το ”χύμα” τσάι, είναι προτιμότερο. Εξάλλου οι μυρωδιές που απελευθερώνονται κάθε φορά που ανοίγεις το βαζάκι είναι εντονότερες.

Το τσάι είναι το δεύτερο ρόφημα που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο μετά το νερό

  • Το τσάι έχει ευεργετικές ιδιότητες. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά τα οποία συμβάλουν στην ενίσχυση του οργανισμού, θωρακίζοντας τον από διάφορες ασθένειες.
  • Το τσάι μπορεί να αυξήσει τις εγκεφαλικές σου δυνατότητες. Κρατάει τον εγκέφαλο σου σε εγρήγορση και σε κάνει περισσότερο εύστροφο.
  • Το πράσινο τσάι είναι σύμμαχος στο αδυνάτισμα διότι καίει πιο εύκολα το λίπος. Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα στην καθημερινή διατροφή.
  • Έρευνες έχουν δείξει πως το τσάι βοηθάει στην αποτροπή καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό.
  • Αξιοσημείωτες βελτιώσεις έχει δείξει η κατανάλωση στο τσάι του βουνού σε διάφορα σημεία του οργανισμού. Από το πεπτικό σύστημα και την υπέρταση μέχρι και τη νόσο του Alzheimer. Υπέρ του συγκεκριμένου εκχυλίσματος είναι η έλλειψη καφεΐνης. Με αυτό επισημαίνεται πως δεν παρενέργειες σαν ρόφημα.
  • Το κόκκινο τσάι βοηθάει στην αϋπνία λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων του. Επίσης είναι πηγή θρεπτικών συστατικών όπως σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Πριν το βάλεις συστηματικά στη ζωή σου όμως, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για τις παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει ανάλογα την περίσταση.
  • Το λευκό τσάι βελτιώνει την όψη του δέρματος και αναζωογονεί τους ιστούς του. Η επιδερμίδα σου λάμπει και δείχνει πιο υγιής.

                                    Προσοχή

Ανάλογα το είδος τσαγιού που θα προτιμήσεις, πρέπει να γνωρίζεις πως η κατάχρηση του μπορεί να κρύβει και διάφορες παρενέργειες. Για παράδειγμα η υπερβολική καθημερινή χρήση του μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του σιδήρου. Εξίσου, συγκεκριμένα το πράσινο τσάι, ειναι εκείνο που έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη, που με την σειρά του δημιουργεί άλλα αρνητικά θέματα στον οργανισμό.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα