Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???
*Η συνταγή κανονικά γίνεται με τυρί τσένταρ.
*Η συνταγή αφορά δύο sandwich (3 φέτες ψωμί του τοστ για το καθένα).
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
6 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
2 αυγά
4 κ.σ. γάλα
4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
100γρ. τυρί τριμμένο που λιώνει
2 κ.σ. βούτυρο
μαγιονέζα
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αλείφουμε κάθε μία φέτα του τοστ με μαγιονέζα, τόση ώστε να καλύψει όλο το ψωμάκι από άκρη σε άκρη.
- Προσθέτουμε σε κάθε ψωμάκι μπόλικο τριμμένο τυρί.
- Στα 2 από τα 3 ψωμάκια βάζουμε από μία φέτα ζαμπόν.
- Τις φέτες με το ζαμπόν τις βάζουμε την μία πάνω στην άλλη (χωρίς να ακουμπάνε οι φέτες του ζαμπόν μεταξύ τους) και την φέτα με το σκέτο τυρί την βάζουμε από πάνω σαν να κλείνουμε το τοστ.
- Πιέζουμε με δύναμη ώστε να κολλήσουν όλα τα υλικά μαζί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Περνάμε το sandwich μέσα από το μείγμα με τα αυγά ώστε να καλυφθούν καλά όλες οι πλευρές.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο (1 κ.σ. βούτυρο για κάθε sandwich) και ψήνουμε το sandwich καλά και από τις δύο μεριές. Σχεδόν 3 λεπτά η κάθε πλευρά για να λιώσει εντελώς το τυρί.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!