Πόσο καφέ χρειαζόμαστε καθημερινά?

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι γύρω από τα είδη του καφέ και την ποσότητα που είναι σεβαστή να πίνεις. Ξέρω-ξέρω σε ξυπνάει, σου δίνει ενέργεια και είσαι μέσα στα νεύρα αν δεν έχεις πιει καφέ το πρωί. Είναι σπαστικό για σένα, αλλά σίγουρα και για τους άλλους γύρω σου που δεν μπορούν να σε ανεχτούν για πολλές ώρες.

Λοιπόν ας κρατήσουμε όλα τα θετικά του να πίνεις μία κούπα καφέ κάθε μέρα, διότι δεν κρύβεται τίποτα αρνητικό σε αυτό. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που ίσως χρειάζονται περισσότερα από ένα φλιτζάνι καφέ για να ξυπνήσουν το πρωί. Τί γίνεται όμως, με το ποσοστό εκείνο που μετά τις 12:00 και τις 2 κούπες καφέ, καταφέρνουν να ακουμπούν τις 3 και τις 4 κούπες? Κάπου εκεί θα καταλάβεις πως μπορεί να παρατηρήσεις κάποια διαφορετικά σημάδια στον οργανισμό σου. Ίσως να αισθανθείς κάποιες ταχυκαρδίες, ίσως και αυξημένη πίεση. Όλο και κάπου θα σου χτυπήσει την πόρτα και κανένας πονοκέφαλος. Αυτά τα συμπτώματα οφείλονται από την παραπάνω καφεΐνη που δέχεται ο οργανισμός σου και δεν την χρειάζεται, άρα δεν έχει που να την αποθηκεύσει και την ξεσπάει με τους διάφορους παραπάνω τρόπους.
Η υπερβολική δόση καφεΐνης καθημερινά προκαλεί εγρήγορση στον ανθρώπινο οργανισμό και αυτό με την σειρά του αυξάνει το άγχος και την νευρικότητα. Συγκεκριμένα, αν τα τελευταία φλιτζάνια καφέ που προτιμάς να πιεις είναι αργά το απόγευμα, υπάρχουν πιθανότητες να σου προκαλέσουν και αϋπνία.

Μην ξεχνάς πως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και μπορεί να τον επηρεάζει διαφορετική ποσότητα καφέ. Τα 5 φλιτζάνια όμως αποδεικνύουν πως είναι το μέγιστο όριο προς κατανάλωση. Να δέχεσαι τα μηνύματα που μπορεί να σου περνάει ο οργανισμός σου ακόμα και με ένα απλό ξέσπασμα νεύρων. Οι υψηλές δόσεις καφεΐνης μπορεί να οδηγήσουν σε παρενέργειες που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή.

ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Αν μπορούσα να σου βάλω σε σειρά τον πιο βαρύ καφέ θα ξεκινούσα από τον καφέ φίλτρου ή τον γνωστό σε όλους μας γαλλικό, μετά θα περνούσα στον στιγμιαίο καφέ, έπειτα στον εσπρέσο και τελευταία στον ελληνικό καφέ που σου έφτιαχνε η γιαγιά σου όταν πήγαινες σπίτι της.

ΣΟΥ ΕΧΩ ΛΥΣΗ

Στο εμπόριο θα βρεις πολλές και ωραίες γεύσεις από ντεκαφεινέ ροφήματα που θα σε βοηθήσουν, αν η συνήθεια σου να είσαι με μια κούπα στο χέρι, δεν μπορεί να κοπεί μαχαίρι. Επίσης μην ξεχνάς πως υπάρχουν και άλλα ροφήματα όπως για παράδειγμα τσάι που έχει λιγότερο ποσοστό καφεΐνης ή στην καλύτερη εκδοχή να το ρίξεις στους φυσικούς χυμούς και στα καλοκαιρινά smoothies.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα