Πως να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι?

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Μην βιάζεσαι να βρεις οποιοδήποτε καρπούζι για να σερβίρεις στο τραπέζι σου. Μπορεί όλοι να ενθουσιαστούν μόλις το δουν, αλλά όταν το δοκιμάσουν μπορεί να μην μείνουν τόσο ευχαριστημένοι όσο περιμένανε.

Ξέρεις να ξεχωρίζεις ποιο καρπούζι είναι ζουμερό και νόστιμο?
Θα σου πω τρόπους να μάθεις να διαλέγεις το καλό καρπούζι!!

Για αρχή να υπενθυμίσω πως ο παραγωγός για να το έχει τοποθετήσει στον πάγκο του, ξέρει πως έχει έρθει η σωστή στιγμή για να το κόψει και να το πουλήσει. Εξάλλου κι εκείνος γνωρίζει πως το καρπούζι πρέπει πρώτα να ωριμάσει και έπειτα να κοπεί από το χωράφι του.

Τώρα από την δική σου μεριά μπορείς με μερικά έξυπνα κόλπα να καταλάβεις τί καρπούζι πρόκειται να αγοράσεις.

Παρατήρησε το κοτσάνι του.
Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό δείχνει πως το καρπούζι έχει κοπεί νωρίτερα από το χωράφι. Ενώ αν το κοτσάνι είναι ξερό, αυτό σημαίνει πως το καρπούζι είναι γινωμένο.

Σημάδια.
Αν παρατηρήσεις σημάδια στο καρπούζι που μοιάζουν με χαρακιές, αυτό δείχνει πως είναι πολύ γλυκό. Τα σημάδια αυτά, οφείλονται στις μέλισσες που έχουν ακουμπήσει πάνω του πολλές φορές.

Πρόσεξε την κοιλιά του.
Το μέρος με το οποίο το καρπούζι ακουμπούσε στο χωράφι, θα έχει ένα πιο κιτρινωπό χρώμα και όχι το κλασικό πράσινο που επικρατεί στην υπόλοιπη επιφάνεια του. Όσο λοιπόν, πιο σκούρο κίτρινο ως και βαθύ πορτοκαλί χρώμα έχει το καρπούζι, τόσο πιο γινωμένο είναι. Αντίθετα όσο πιο ανοιχτό κίτρινο είναι, τόσο πιο άγουρο καρπούζι θα βρεις. Πρόσεξε το.

Βάρος.
Έλεγξε με τα χέρια σου το βάρος του καρπουζιού. Είτε το μέγεθος του είναι μικρό, είτε μεγάλο, όταν το σηκώσεις θα πρέπει να προσέξεις να είναι πιο βαρύ από όσο φαίνεται. Μην ξεχνάς πως το καρπούζι αποτελείται από 90% νερό.

 

 

 

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα