Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???
Για αρχή να ευχαριστήσουμε τον σεφ Ασημάκη Χανιώτη για την βοήθεια και τον χρόνο του.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
7 πατάτες κομμένες σε κύβους
50γρ. ελαιόλαδο
150γρ. χυμό πορτοκαλιού
πιπεριά πορτοκαλί
2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες
40γρ. βούτυρο president
3 κλωναράκια θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το κρέας…
-αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες. Τις περνάμε από το τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
-βάζουμε 60γρ. βούτυρο πάνω από το κρέας, αφήνοντας ακόμα πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει ώστε να πάρει γεύση και το σβήνουμε.
-έπειτα βάζουμε τις μπριζόλες στο φούρνο στους 120 βαθμούς για μισή ώρα.
Για τις πατάτες…
-κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ.
-ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, την πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε φέτες, τα δύο κλωναράκια θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
-ψήνουμε στους 275 βαθμούς για 10 λεπτά και έπειτα στους 150 βαθμούς για μισή ώρα.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!!