Κρέας με πατάτες φούρνου

Ξένια Τς.

Ξένια Τς.

Φιλιά TS!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Ευχαριστούμε τον σεφ Ασημάκη Χανιώτη για την βοήθεια και τον χρόνο του.

 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
7 πατάτες κομμένες σε κύβους
50γρ. ελαιόλαδο
150γρ. χυμό πορτοκαλιού
πιπεριά πορτοκαλί
2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες
40γρ. βούτυρο president
3 κλωναράκια θυμάρι
αλάτι
πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το κρέας…
-αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες. Τις περνάμε από το τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
-βάζουμε 60γρ. βούτυρο πάνω από το κρέας, αφήνοντας ακόμα πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει ώστε να πάρει γεύση και το σβήνουμε.
-έπειτα βάζουμε τις μπριζόλες στο φούρνο στους 120 βαθμούς για μισή ώρα.

Για τις πατάτες…
-κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ.
-ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, την πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε φέτες, τα δύο κλωναράκια θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
-ψήνουμε στους 275 βαθμούς για 10 λεπτά και έπειτα στους 150 βαθμούς για μισή ώρα.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!!

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα