Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 αυγό
400ml γάλα
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ρίχνουμε τα υγρά στοιχεία μαζί δηλαδή το γάλα, το αυγό, το αλάτι, την κανέλα και τα χτυπάμε.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Στο τέλος όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε ακόμα λίγο και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι και την αφήνουμε να ψηθεί δύο λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τέλος ανάλογα με την δύναμη της κουζίνας ελέγχουμε αν έχει ψηθεί μέσα.
- Μπορούμε να βάλουμε από πάνω μέλι, σοκολάτα, φρούτα ή ξηρούς καρπούς, άχνη ή σαντιγί.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!