Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???
Τώρα που μπήκε ο Σεπτέμβρης, είναι λογικό να σκέφτεσαι σιγά σιγά τον Χειμώνα και να προγραμματίζεις πράγματα που σου έχουν λείψει να κάνεις στο σπίτι. Επίσης μπορείς να ξεκινήσεις να ασχολείσαι ξανά, πιο εντατικά με την κουζίνα σου. Ίσως και με την μαγειρική.
Θα σου δείξω μερικούς τρόπους για να φτιάχνεις τέλειο ρύζι.
Είναι η εύκολη λύση να το σερβίρεις σε οποιοδήποτε τραπέζι οργανώσεις. Είναι όμως και ένα από τα πιο συνηθισμένα συνοδευτικά φαγητών.
Τρόπος Νο.1:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο (1 κ.σ. ελαιόλαδο για κάθε φλιτζάνι ρύζι) και σοτάρεις ελαφρώς το ρύζι. Έπειτα προσθέτεις 2 φλιτζάνια νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι. Ρίχνεις όσο αλάτι θέλεις και όταν ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνεις την φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό του, κλείνεις την κουζίνα και τότε ρίχνεις 1 κ.σ. βούτυρο. Ανακατεύεις και είναι έτοιμο.
Τρόπος Νο.2:
Βάζεις το ρύζι στην κατσαρόλα και το αφήνεις να βράσει (2 φλιτζάνια νερό για κάθε φλιτζάνι ρύζι). Προσθέτεις όσο αλάτι θέλεις στο νερό και 1 κ.σ. ελαιόλαδο (1 κ.σ. ελαιόλαδο για κάθε φλιτζάνι ρύζι). Τοποθετείς το καπάκι και αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνεις την φωτιά. Όταν δεις πως το ρύζι έχει απορροφήσει όλο το νερό, τότε σβήνεις την φωτιά και το αφήνεις εκεί για άλλο ένα τέταρτο. Ανακατεύεις και είναι έτοιμο.
Τρόπος Νο.3:
Ρίχνεις όσο ρύζι θέλεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτεις τόσο νερό όσο λέει η συσκευασία. Έπειτα σκεπάζεις το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνεις το ρύζι για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει και να έχει απορροφήσει το νερό. Αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρεις.
Τρόπος Νο.4:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το ρύζι (1 κ.σ. ελαιόλαδο για κάθε φλιτζάνι ρύζι). Το σβήνεις με λευκό κρασί (μισό ποτηράκι του κρασιού). Έπειτα ρίχνεις το νερό (2 ποτήρια νερό για κάθε ποτήρι ρύζι). Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και αν θέλεις ένα κύβο κότας. Μόλις πάρει βράση σκεπάζεις με μία πετσέτα την κατσαρόλα και μετά την κλείνεις με το καπάκι της. Έτσι θα την σφραγίσεις και θα διατηρείται ο ατμός στο εσωτερικό. Κλείνεις το μάτι της κουζίνας και αφήνεις την κατσαρόλα πάνω στο μάτι μέχρι να κρυώσει. Δεν ανοίγεις καθόλου το καπάκι μέχρι να αρχίσει να κρυώνει η κατσαρόλα. Έπειτα ξεσκεπάζεις, ανακατεύεις και σερβίρεις.