Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 κιλό φράουλες
500γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι (τον χυμό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-πλένουμε καλά τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια τους.
-σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φράουλες.
-φοράμε γάντια και ξεκινάμε να τις λιώνουμε με τα χέρια μας.Τόσο όσο να αρέσει στον καθένα.
-μόλις τις λιώσουμε, ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη να πάει σε όλη την επιφάνεια, τις ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε για μία ώρα.
-βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε τις φράουλες να πάρουν μία βράση και τις ανακατεύουμε.
-δυναμώνουμε την φωτιά και τις αφήνουμε 20-25 λεπτά να βράσουν.
-όταν μαζεύει αφρό η επιφάνεια,τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι και ανακατεύουμε τακτικά.
-τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε άλλα 5-10 λεπτά να βράσουν.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!