Λουίζα

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Λουίζα, ο θαυματουργός θάμνος από προέρχεται από την Λατινική Αμερική και έχει αντικαταστήσει πολλά ροφήματα στις μέρες μας.

Ξέρω πως η σωστή διατροφή και το νερό παρέα με την άσκηση είναι η μόνη λύση για αδυνάτισμα και αψεγάδιαστο σώμα. Μερικά βότανα όμως βοηθάνε στην βελτίωση της όλης κατάστασης. Ένα από αυτά είναι η Λουίζα.Συνήθως την χρησιμοποιούμε ως αφέψημα. Μπορούμε όμως και με το λάδι Λουίζας να την χρησιμοποιήσουμε για μασάζ σε διάφορα σημεία ου σώματος που θέλουμε να περιποιηθούμε. Το αιθέριο έλαιο της Λουίζας θα το βρεις στα φαρμακεία ή σε καταστήματα βιολογικών ειδών.

  • Η Λουίζα είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές ιδιότητες της. Άρα ένα φλιτζάνι πριν από τον ύπνο είναι ότι καλύτερο μπορείς να δοκιμάσεις για να ηρεμήσεις και να κοιμηθείς πιο εύκολα.
  • Η Λουίζα χρησιμοποιείται επίσης και σε πεπτικά προβλήματα όπως δυσπεψία,νεύρωση στομάχου και φουσκώματα λόγω των σπασμολυτικών ιδιοτήτων της. Θεωρείται πως διώχνει το στρες και την ένταση.
  • Στο θέμα της διατροφής έρευνες έχουν δείξει πως η Λουίζα βοηθάει στον καλύτερο μεταβολισμό του σώματος και στην καύση του λίπους λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών.
  • Βοηθάει αποτελεσματικά το σώμα διότι αποβάλλει την κατακράτηση υγρών χάρη στις διουρητικές της ιδιότητες. Σημαντικές αναφορές έχουν γίνει και στο ότι η Λουίζα με τον τρόπο αυτό αποβάλλει και την κυτταρίτιδα.
  • Να ξέρεις πως η Λουίζα έχει δροσερό άρωμα και όμορφο άρωμα. Το άρωμα λεμονιού την λοιπόν βοηθάει στην κακοσμία του στόματος.
  • Το λάδι από την Λουίζα είναι ιδανικό για μασάζ καθώς χρησιμοποιείται και ως συστατικό σε διάφορες κρέμες προσώπου. Ενυδατώνει και μαλακώνει την επιδερμίδα.
  • Το ζεστό έγχυμα της Λουίζας είναι γνωστό για τις αφροδισιακές του ιδιότητες διότι αυξάνει της ροής του αίματος.
TIPS

Η κατανάλωση της Λουίζας μπορεί να γίνεται καθημερινά ακόμα και με 1-2 φλιτζάνια/ημερησίως.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν πρόβλημα με τα νεφρά και όσοι άνθρωποι είναι υποτασικοί. Η Λουίζα πρέπει να γνωρίζεις πως ρίχνει την πίεση.

 

 

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα
Μαντάμ Μποβαρί

Μαντάμ Μποβαρί

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν ρωτήθηκε για την μαντάμ Μποβαρί είπε μεταξύ άλλων “Η μαντάμ Μποβαρί κλαίει αυτή τη στιγμή σε κάποιο σπίτι …”

Περισσότερα