Λαχανόρυζο

KSΞN

Φιλιά TS!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
ελαιόλαδο
1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 λεμόνι (τον χυμό)
1 κύβο λαχανικών
200γρ. ρύζι για πιλάφι
λουκάνικο χωριάτικο (όσο θέλω)
κάρυ
αλάτι
πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-πλένουμε το λάχανο και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες σαν να το βάζουμε σε σαλάτα.
-σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει σχεδόν μέχρι την μέση.
-μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το λάχανο και το αφήνουμε να πάρει μία βράση και εκείνο.
-μόλις αρχίσει να βράζει,το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με κρύο νερό.
-μετά σοτάρουμε το ελαιόλαδο,το λουκάνικο,το κρεμμύδι και το καρότο στην αρχή και έπειτα ρίχνουμε μέσα το λάχανο.
-προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,το κάρυ και τον κύβο.
-ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού,δύο ποτήρια νερό μέχρι να σκεπάσει το λάχανο που θα φτιάξουμε και το αφήνουμε μέχρι να ξεκινήσει να βράζει (αν το λάχανο ειναι περισσότερο και θέλει περισσότερο νερό τότε προσθέτουμε).
-τέλος ξεπλένουμε το ρύζι,το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.
-μόλις πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και σφραγίζουμε από πάνω με το καπάκι της. Κλείνουμε το μάτι. Το ρύζι θα βράζει όσο το μάτι θα είναι σβηστό και λόγω της πετσέτας θα κρατάει την θερμοκρασία σε όλη την διάρκεια)
-το αφήνουμε έτσι με την πετσέτα πάνω από μία ώρα μέχρι να κρυώσει εντελώς το μάτι.

*Αν κάποιος νηστεύει ή δεν του αρέσει το λουκάνικο μέσα στην συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να το παραλείψουμε.

 

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα