Κέικ πορτοκαλιού με λευκή σοκολάτα

KSΞN

Φιλιά TS!

Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 μεγάλο πορτοκάλι
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250γρ. ζάχαρη
150γρ. ηλιέλαιο
3 αβγά
1 πρέζα αλάτι
180γρ. κουβερτούρα λευκή
ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό, ρίχνουμε μέσα το πορτοκάλι και το αφήνουμε να βράσει για σχεδόν 1 ώρα.
-προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα(πάνω κάτω).
-μόλις βράσει το πορτοκάλι το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε αν τυχόν υπάρχουν κουκούτσια.
-βάζουμε ολόκληρο το πορτοκάλι στο μούλτι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα.
-σε ένα μπολ ρίχνουμε την πάστα πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
-μετά προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίσουμε το ανακάτεμα.
-σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε την κουβερτούρα σε όσο μικρά κομμάτια θέλουμε.
-σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
-βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με το μείγμα από πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα και το αφήνουμε να ψηθεί σχεδόν 1 ώρα.
-μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στη φόρμα να κρυώσει. Έπειτα το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.

 

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα

White Holidays Project

Κάνοντας βόλτες στα αγαπημένα μας νησιά και γνωρίζοντας κόσμο, χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολούνται νέα παιδιά και προσπαθούν να δώσουν τον

Περισσότερα