Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 μεγάλο πορτοκάλι
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
250γρ. ζάχαρη
150γρ. ηλιέλαιο
3 αβγά
1 πρέζα αλάτι
180γρ. κουβερτούρα λευκή
ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό, ρίχνουμε μέσα το πορτοκάλι και το αφήνουμε να βράσει για σχεδόν 1 ώρα.
-προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα(πάνω κάτω).
-μόλις βράσει το πορτοκάλι το κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε αν τυχόν υπάρχουν κουκούτσια.
-βάζουμε ολόκληρο το πορτοκάλι στο μούλτι και το χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα.
-σε ένα μπολ ρίχνουμε την πάστα πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
-μετά προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίσουμε το ανακάτεμα.
-σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε την κουβερτούρα σε όσο μικρά κομμάτια θέλουμε.
-σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
-βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με το μείγμα από πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα και το αφήνουμε να ψηθεί σχεδόν 1 ώρα.
-μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στη φόρμα να κρυώσει. Έπειτα το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!