Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
500γρ. φάβα
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
1 κύβο λαχανικών
1 λουκάνικο χωριάτικο με πράσο ή τσορίθο τηγανιτό
10-15 ντοματινια
κάπαρη
αποξηραμένος βασιλικός
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ με καυτό νερό και την αφήνουμε μέχρι το νερό να πάρει καφέ χρώμα.
-σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-στραγγίζουμε τη φάβα και έπειτα την ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να πάρει μια βράση μαζί με τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι σε δυνατή φωτιά.
-χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 3ο λεπτά μέχρι να λιώσει η φάβα αφού θα έχει πιει και το περισσότερο νερό (συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί).
-όταν λιώσει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
-όταν ειναι έτοιμη την αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ ή την βάζουμε στο μίξερ για να γίνει λεία.
*Προσθέτουμε αν θέλουμε και μια κουταλιά βούτυρο.
Για την γαρνιτούρα…
-τηγανίζουμε σε λίγο λάδι την κάπαρη μέχρι να γίνει καφέ και να ανοίξει.
-ψήνουμε τα ντοματίνια στο φούρνο με λίγο αλάτι και λίγο αποξηραμένο βασιλικό.
-τηγανίζουμε τον τσορίθο ή το λουκάνικο σε κομματάκια.
-προσθέτουμε τη γαρνιτούρα πάνω από τη φάβα.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!