Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
Για τα μπισκότα…
1 κούπα ηλιέλαιο
150γρ. βούτυρο
μισή κούπα μαύρη ζάχαρη
1 φακελάκι baking powder
μισή κούπα χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 περίπου κιλό αλεύρι
Για το γλάσο…
150γρ. κρέμα γάλακτος light
100γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. ουίσκι
1 κ.γ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα μπισκότα…
-σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το βούτυρο, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
-έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά καθώς πλάθουμε με το χέρι μας. Να ξέρετε πως μπορεί να μην χρειαστεί να βάλουμε όλο το αλεύρι(1 κιλό). Θα σταματήσουμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν η ζύμη μας θα γίνει εύπλαστη ώστε να μην κολλάει.
-για να κάνουμε σχέδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα κουπ πατ.
-τοποθετούμε μία λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε τα σχέδια μας, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Για το γλάσο…
-για να φτιάξουμε το γλάσο βάζουμε όλα τα υλικά στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί για να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε καλά.
-μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, περιχύνουμε από πάνω όσο γλάσο θέλουμε και τα διακοσμούμε με καραμέλες και ζαχαρωτά. Τέλος αφήνουμε να κρυώσουν.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!