Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
250γρ. μπισκότα digestive
120γρ. βούτυρο lurpak
600γρ. τυρί κρέμα
350γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από δύο λεμόνια
μαρμελάδα φράουλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι στην κουζίνα.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση και με ένα κουτάλι πιέζουμε την επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα για να κρυώσει και να σφίξει.
- Προσθέτουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα από τα λεμόνια και χτυπάμε 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
- Ρίχνουμε την κρέμα στην φόρμα που έχουμε στο ψυγείο και την απλώνουμε μέχρι να γίνει ξανά λεία η επιφάνεια.
- Βάζουμε μία μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια της φόρμας με σκοπό να ακουμπάει την κρέμα και την μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και απλώνουμε την μαρμελάδα φράουλα.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!