Cheesecake φράουλα

KSΞN

Φιλιά TS!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
250γρ. μπισκότα digestive
120γρ. βούτυρο lurpak
600γρ. τυρί κρέμα
350γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από δύο λεμόνια
μαρμελάδα φράουλας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
-λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι στην κουζίνα.
-ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση και με ένα κουτάλι πιέζουμε την επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία.
-βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
-προσθέτουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα από τα λεμόνια και χτυπάμε 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
-ρίχνουμε σιγά σιγά και την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
-ρίχνουμε την κρέμα στην φόρμα που έχουμε στο ψυγείο και την απλώνουμε μέχρι να γίνει ξανά λεία η επιφάνεια.
-βάζουμε μία μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια της φόρμας ώστε να ακουμπάει την κρέμα και την μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
-βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και απλώνουμε την μαρμελάδα φράουλα.

 

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα

Δραγωνέρα

Η Δραγωνέρα είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες στο Αγκίστρι και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του. Παραλία με πολύ πράσινο λόγω των πεύκων και

Περισσότερα