Cheesecake φράουλα

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Έτοιμοι να μαγειρέψουμε???

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
250γρ. μπισκότα digestive
120γρ. βούτυρο lurpak
600γρ. τυρί κρέμα
350γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από δύο λεμόνια
μαρμελάδα φράουλας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι στην κουζίνα.
  • Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση και με ένα κουτάλι πιέζουμε την επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα για να κρυώσει και να σφίξει.
  • Προσθέτουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα από τα λεμόνια και χτυπάμε 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
  • Ρίχνουμε την κρέμα στην φόρμα που έχουμε στο ψυγείο και την απλώνουμε μέχρι να γίνει ξανά λεία η επιφάνεια.
  • Βάζουμε μία μεμβράνη πάνω στην επιφάνεια της φόρμας με σκοπό να ακουμπάει την κρέμα και την μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  • Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και απλώνουμε την μαρμελάδα φράουλα.

 

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ!!




Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα