Βοήθησε το σώμα σου να κάθεται σωστά

KSΞN

Φιλιά TS!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Το να κινείσαι και να στέκεσαι σωστά βοηθάει και γυμνάζει με τον δικό του τρόπο όλο σου το σώμα. Εκτός από αυτό βελτιώνει όλη την εικόνα σου. Ποιος δεν θα προσέξει στο δρόμο έναν άνθρωπο ο οποίος περπατάει καμαρωτά και δίνει έμφαση στο ανάστημά του? Μην ξεχνάς επίσης πως η κακή στάση του σώματος έχει αρνητικές επιπτώσεις στην σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις σου.

Θα ξεκινήσω από κάτω προς τα επάνω δίνοντας περισσότερο νόημα στα πιο ψηλά και φανερά σημεία.

  • Να έχεις γερά και δυνατά πόδια. Να δείχνεις πως στέκεσαι χωρίς να φαίνεσαι αδύναμη. Είναι το μέσο που στηρίζει όλο το βάρος σου. Σε αυτό βέβαια βοηθάνε και οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις για τα πόδια. Το περπάτημα ή το ήπιο τρέξιμο βοηθάει εξίσου.
  • Να αγαπάς τους γοφούς σου. Είτε έχεις κανονική σιλουέτα είτε είναι λίγο πιο μεγάλη, το να την αναδεικνύεις σωστά μόνο ωφέλιμο μπορεί να είναι. Να ξέρεις πως οι γοφοί κρατάνε την λεκάνη η οποία είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στο γυναικείο σώμα. Εκτός από αυτό μην ξεχνάς πως δείχνουν την θηλυκότητα μας.
  • Η κοιλιά μας είναι ένα από τα πιο φανερά σημεία. Ειδικά αν φοράς πιο στενά ρούχα τότε πρέπει να προσέξεις πως φαίνεται, ιδιαίτερα όταν στέκεσαι. Να αναπνέεις από την κοιλιά και να την έχεις όσο μπορείς μέσα.  “Ρουφάμε την κοιλίτσα”. Όταν ρουφάς την κοιλιά σου προς τα μέσα, την κάνεις να φαίνεται πιο όμορφη. Επίσης αυτόματα καθώς την σφίγγουμε, κάνουμε και μία μικρή γυμναστική στην περιοχή αυτή. Άρα όλο μαζί αυτό, είναι πιο ωφέλιμο.

    άρα μέσα κοιλιά έξω ποπός

  • Οι ώμοι σου πρέπει να είναι χαμηλωμένοι. Συνήθως το στρες,η κούραση και τα νεύρα φαίνονται πιο έντονα σε μερικά σημεία του σώματος και οι ώμοι είναι ένα από αυτά. Οπότε πάρε βαθειά ανάσα. Θα σε βοηθήσει να ξεπιαστούν και να είναι πιο χαλαροί .
  • Μην σκύβεις το κεφάλι. Να περπατάς και να μην βλέπεις τα πόδια σου. Να κοιτάς μπροστά.       Η όρθια θέση από το λαιμό μέχρι το κεφάλι πρέπει να είναι το άλφα και το ωμέγα. Βάλε ένα βιβλίο στο κεφάλι σου και προσπάθησε να περπατήσεις αργά και σταθερά χωρίς να το ρίξεις. Αυτό εννοώ.
Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα