Συνηθισμένο προϊόν που χρησιμοποιούμε όλοι μας και μπορεί ο καθένας να έχει και περισσότερα από δύο. Συνήθως σε τετραμελή οικογένεια βλέπεις επτά σφουγγάρια. Στην δική μου τουλάχιστον έτσι γινόταν (όπως και με τις οδοντόβουρτσες).
Προτείνω αφράτο σφουγγάρι για να σε χαλαρώνει. Υπάρχουν όμως πολλά σχέδια από διάφορα υλικά. Πιο άγριες επιφάνειες που νιώθεις πως θα σου βγάλουν το δέρμα ή άλλους πάλι δεν τους νοιάζει, αρκεί να υπάρχει ένα σφουγγάρι να κάνουν την δουλειά τους.
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Μπορεί να το γνωρίζεις, μπορεί και όχι! Η αλήθεια όμως είναι πως το σφουγγάρι μπορεί να φροντίζει να είσαι καθαρός, αλλά με την σειρά του θέλει και εκείνο την καθαριότητά του. Όσο πιο μαλακό και αφράτο είναι το σφουγγάρι του μπάνιου σου, τόσο πιο πολύ αποθηκεύει όλα τα νεκρά κύτταρα που αφήνεις εσύ.
Εξίσου σημαντική είναι και η κακή συνήθεια να μην το αφήνεις να στεγνώσει. Τουλάχιστον κρέμασε το κάπου για να στραγγίξει το περισσότερο νερό που θα έχει. Γιατί αλλιώς να οι μύκητες, να και τα δερματικά. Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο για να το καθαρίσεις σωστά. Και υπάρχει σωστός τρόπος.
BINGO
Βάλε σε ένα λεκανάκι μισό καπάκι χλωρίνη ή λίγο dettol και άφησε το εκεί. Σε ένα τέταρτο θα είναι έτοιμο και απολυμασμένο. Ακόμα και με αυτό όμως, το σφουγγάρι δεν πρέπει να το κρατήσεις πάνω από 2 μήνες. Αντικατέστησε το με ένα καινούριο, με πιο ωραίο σχέδιο γιατι θα έχεις σίγουρα βαρεθεί το παλιό. Να ξέρεις πως τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται γρήγορα διότι στο μπάνιο υπάρχει και περισσότερη υγρασία που βοηθάει δυστυχώς σε όλο αυτό.
Άλλος τρόπος είναι να βράσουμε μπόλικο νερό. Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μία λεκάνη και αφήνουμε το σφουγγάρι μέσα για μία ώρα. Θα πρέπει να έχουμε ρίξει μία κούπα ξύδι. Μετά το ξεβγάζουμε καλά και το αφήνουμε στον ήλιο να στραγγίξει.
SOS
Δεν πλένουμε ποτέ πολλά σφουγγάρια μαζί για ευκολία. Πάντα ένα ένα μην βαριέσαι. Κάνε το σωστά!