Υγιή μαλλιά κάθε μέρα

KSΞN

Φιλιά TS!

Όλες οι γυναίκες οι οποίες ενδιαφέρονται για την προσωπική τους φροντίδα θα ήθελαν να έχουν υγιή μαλλιά τα οποία όχι μόνο θα δείχνουν, αλλά θα είναι και πιο δυνατά. Το να βελτιώνεις κάτι πρέπει να γίνεται σωστά ώστε να διατηρείται περισσότερο. Τα μαλλιά μας λοιπόν, είναι γυναικεία υπόθεση.

Ραπουνζελλλλ…. ρίξε τα μαλλιά σου!!

  • Ένα από τα πράγματα που κάνουμε συνήθως το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα μερικές φορές, είναι να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά. Η υγρασία που μένει στα μαλλιά σου καθώς εσύ κοιμάσαι και δροσίζεσαι δεν είναι και τόσο χρήσιμη τελικά. Τα μαλλιά κατά την διάρκεια του ύπνου, όσο είναι βρεγμένα μπερδεύονται και το πρωί είναι πιο δύσκολο να τα χτενίσεις, με αποτέλεσμα να σπας τις τρίχες. Εκτός από αυτό είναι εύκολο να αρπάξεις και κανένα κρυολόγημα την επόμενη μέρα.
    Αν πάλι θες τόσο πολύ να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά, φρόντισε να βάλεις ένα καλό προϊόν, ίσως κάποιο σπρέι πριν ξαπλώσεις για εύκολο χτένισμα.
  •  Δεν πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση. Έως τρεις φορές την εβδομάδα, αν δεν έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ φυσικά και παραμένουν σε καλή κατάσταση. Το συχνό λούσιμο κάνει τα μαλλιά πιο ξηρά διότι χάνουν την φυσική τους μάσκα που τα κρατάει ενυδατωμένα. Με τον καιρό θα παρατηρήσεις πως φαίνονται και πιο θαμπά.  •  Μην βάζεις υπερβολικό σαμπουάν. Χρησιμοποίησε τόσο ώστε να κάνει αρκετό αφρό. Η υπερβολική ποσότητα δεν ξεβγάζεται εύκολα και δημιουργεί πρόβλημα στα μαλλιά και στο δέρμα. Ακόμα και αν νομίζεις πως έχεις ξεβγάλει όλα τα σημεία, τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετό. Κάπως έτσι δημιουργούνται και οι μικρές, τοπικές φαγούρες,
  • Μην μπερδεύεις το σαμπουάν σου με άλλη κρέμα μαλλιών. Κάθε εταιρία έχει δημιουργήσει μια σειρά με διάφορα προϊόντα για να εφαρμόζονται μαζί. Άρα μαζί πρέπει να τα δοκιμάζεις κι εσύ. Αν μπερδεύεις τα προϊόντα σου, μπορεί να έχεις ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Έτσι λένε οι ειδικοί τουλάχιστον. Ας τους ακούσεις!
  • Το καθημερινό βούρτσισμα κάνει καλό. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι ιδιαίτερα αν αφιερώσεις λίγο χρόνο να βουρτσίζεις τα στεγνά μαλλιά σου πριν τον ύπνο. Νιώσε πως είσαι σε παραμύθι, πάρε την μεγάλη βούρτσα σου και αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου.
  • Μην χρησιμοποιείς καυτό νερό στο λούσιμο. Δεν σκοτώνει τα μικρόβια όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά σε αντίθεση θαμπώνει τα μαλλιά. Το ιδανικό είναι να ξεκινάς το λούσιμο με ζεστό νερό (όχι καυτό) και στο τέλος που θα βάλεις την κρέμα να ξεβγάζεις με κρύο νερό. Το κρύο νερό σφραγίζει την υγρασία και μειώνει τον όγκο. Το ήξερες?
  • Κάθε φορά, μόλις τελειώσεις το λούσιμο σκούπισε τα μαλλιά σου με την πετσέτα χωρίς να τα τρίψεις μεταξύ τους, διότι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καταστρέψεις την τρίχα. Ήρεμα λοιπόν και σταθερά, ταμποναριστά που λέμε, αφαίρεσε το πολύ νερό. Μετά πιστολάκι και έτοιμη.
Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα

Άνω Σύρος

Η Σύρος χαρακτηρίζεται ως η Αρχόντισσα των Κυκλάδων! Ένα μέρος με απερίγραπτη ομορφιά. Πόσα καλά γνωρίζεις όμως την Άνω Σύρο?? Αν δεν έχεις περπατήσει τα

Περισσότερα

White Holidays Project

Κάνοντας βόλτες στα αγαπημένα μας νησιά και γνωρίζοντας κόσμο, χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολούνται νέα παιδιά και προσπαθούν να δώσουν τον

Περισσότερα