Υγιή μαλλιά κάθε μέρα

KSΞN

Φιλιά TS!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Όλες οι γυναίκες οι οποίες ενδιαφέρονται για την προσωπική τους φροντίδα θα ήθελαν να έχουν υγιή μαλλιά τα οποία όχι μόνο θα δείχνουν αλλά θα είναι και πιο δυνατά.

  • Ένα από τα πράγματα που κάνουμε συνήθως το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα μερικές φορές, είναι να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά. Η υγρασία που μένει στα μαλλιά σου καθώς εσύ κοιμάσαι και δροσίζεσαι δεν είναι και τόσο χρήσιμη. Τα μαλλιά κατά την διάρκεια του ύπνου όσο είναι βρεγμένα μπερδεύονται και το πρωί είναι πιο δύσκολο να τα χτενίσεις με αποτέλεσμα να σπάνε. Εκτός από αυτό είναι εύκολο να αρπάξεις και κανένα κρυολόγημα την επόμενο μέρα.
    Αν πάλι θες να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά φρόντισε να βάλεις ένα καλό προϊόν, ίσως κάποιο σπρέι πριν ξαπλώσεις για εύκολο χτένισμα.
  •  Δεν πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση. Έως τρεις φορές την εβδομάδα, αν δεν έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ φυσικά και παραμένουν σε καλή κατάσταση. Το συχνό λούσιμο κάνει τα μαλλιά πιο ξηρά διότι χάνουν την φυσική τους μάσκα που τα κρατάνε ενυδατωμένα.
  •  Μην βάζεις υπερβολικό σαμπουάν. Χρησιμοποίησε τόσο ώστε να κάνει αρκετό αφρό. Η υπερβολική ποσότητα δεν ξεβγάζεται εύκολα και δημιουργεί πρόβλημα στα μαλλιά. Ακόμα και αν νομίζεις πως έχεις ξεβγάλει καλά τα μαλλιά σου τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετό.
  • Μην μπερδεύεις το σαμπουάν σου με άλλη κρέμα μαλλιών. Κάθε εταιρία έχει δημιουργήσει μια σειρά με διάφορα προϊόντα για να εφαρμόζονται μαζί. Αν δεν συμβεί αυτό μπορεί να έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Έτσι λένε οι ειδικοί τουλάχιστον.
  • Το καθημερινό βούρτσισμα κάνει καλό. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι ιδιαίτερα αν αφιερώσεις λίγο χρόνο και βουρτσίσεις τα στεγνά μαλλιά σου πριν τον ύπνο.
  • Μην χρησιμοποιείς καυτό νερό στο λούσιμο. Δεν σκοτώνει τα μικρόβια όπως πολλοί πιστεύουν αλλά σε αντίθεση θαμπώνει τα μαλλιά. Το ιδανικό είναι να ξεκινάς το λούσιμο με ζεστό νερό (όχι καυτό) και στο τέλος που θα βάλεις την κρέμα να ξεβγάζεις με κρύο νερό. Το κρύο νερό σφραγίζει την υγρασία και μειώνει τον όγκο.
  • Κάθε φορά, μόλις τελειώσεις το λούσιμο σκούπισε τα μαλλιά σου με την πετσέτα χωρίς να τα τρίψεις μεταξύ τους, διότι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καταστρέψεις την τρίχα.
Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα