Κοιμάσαι με ανοιχτό φως?

KSΞN

Φιλιά TS!
Σας άρεσε το άρθρο;

Μοιραστείτε το:

Όσο πιο μικρός είσαι, δεν σε ενδιαφέρει αν θα κοιμηθείς όλη μέρα ή αν θα ξενυχτίσεις. Αν θα καταφέρεις να κοιμηθείς με λίγο ή με πολύ φως. Μεγαλώνοντας όμως, συνειδητοποιείς ότι το πρόβλημα με το φως δεν αφορά μέτριες καταστάσεις. Είτε έχεις πρόβλημα με το ανοιχτό φως, είτε όχι. Άσπρο – μαύρο που λέμε. Πίσω από όλα αυτά όμως κρύβονται διάφορες εξηγήσεις και παρατηρήσεις που ίσως σε ενδιαφέρουν.

Για αρχή το φως διακόπτει την ροή του ύπνου και σε ξυπνάει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έχουμε και λέμε λοιπόν, στους φίλους που θέλουν να κοιμούνται με φως στην κρεβατοκάμαρα, πως αυτό όχι μόνο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου, αλλά επίσης ο εγκέφαλος δεν παράγει μελατονίνη (την ορμόνη που είναι απαραίτητη για τον ύπνο). Σε αυτό οφείλεται από το δυνατό φως του δωματίου, μέχρι και το μικρό φως του κινητού. Να σημειωθεί πως η μελατονίνη ρυθμίζει και ως ένα βαθμό τον καρδιακό παλμό.

Δεύτερον θέλω να σε ενημερώσω και σίγουρα σε ενδιαφέρει πως το έντονο φως κατά την διάρκεια του ύπνου βοηθάει στο να σου προσθέτει κιλά. Ο κακός ύπνος επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό και μας κάνει να πεινάμε περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να τρώμε άσκοπα.

Επίσης μετά από έρευνα, έχει αναφερθεί πως το φως στον ύπνο μπορεί να μας προκαλέσει κατάθλιψη. Φέρνει μία σημαντική σύγχυση στις επόμενες ώρες που θα χρειαστούμε για να βγάλουμε εις πέρας μια δύσκολη μέρα.

Αν πάλι νιώθεις πως έχεις ημικρανίες την ημέρα, σκέψου πως το φως αυξάνει και αυτές τις πιθανότητες.

TIPS

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, μία λύση είναι να προμηθευτείς μία μάσκα ύπνου για τις ώρες τουλάχιστον που γίνεται ενοχλητικό το φως. Η άλλη λύση είναι να στείλεις στο σαλόνι όσους επιθυμούν να ανάβουν το φως στον ύπνο σου σε καθημερινή βάση. Με μεγάλη ευκολία και πολλή αγάπη. Σκέψου το! Όλο το κρεβάτι δικό σου.

Από μένα, Φιλιά  TS!
Πρόσφατα